essence, all about matt (oil control, make-up base)

27 februari 2014

** REVIEW** essence** all about matt ** 

Gisteren heb ik een foto geplaatst op Instagram met (nieuwe) producten van essence. Ik heb van de week leuke producten gehaald van onder ander de nieuwe collectie. Vandaag ga ik een review schrijven over één van die producten, namelijk de make-up base. Een make-up base oftewel primer smeer je uit op het gezicht voordat je make-up aanbrengt. Deze beloofd een matterende effect op glimmende plekken van het gezicht. Ook zou het ervoor moeten zorgen dat de make-up langer blijft zitten en versterkt het de intensiteit van de make-up. Daarnaast zouden je poriën minder zichtbaar worden na gebruik van deze make-up base. Laten we beginnen.
essence, all about matt make-up base, 20ML


Ik begon heel vroeg vanmorgen. Rond zeven uur heb ik make-up opgedaan. Eerst me gezicht gewassen onder de douche. Daarna een dagcreme aangebracht. Vervolgens heb ik deze make-up base op me gezicht gesmeerd. Dit verliep heel soepel, want het product was makkelijk te verdelen. Ik heb een klein hoeveelheid gebruikt. Echt minimaal. (Dat was ook echt meer dan voldoende). Meer hoef je niet te gebruiken.

Klein hoeveelheid, dunne substantie

De substantie is vrij dun. Het voelt ook heel licht en zacht aan op de huid. In eerste instantie gaf het mijn huid een glow. Maar wel een natuurlijke mooie glow. Ik was hierdoor bijna vergeten dat ik nog geen foundation op had. Het oogde heel natuurlijk. Zo ziet het eruit na het uitsmeren: 

Een shiny glow na het uitsmeren
Het product verdeelt heel makkelijk op het gezicht. Ook voelt het niet plakkerig of dik op  het gezicht. 

Goed, daarna toch foundation en blush opgedaan. Ik was klaar om naar school te gaan. Rond zeven uur in de avond keek ik naar mijn make-up, en ik was verbaasd over hoe goed mijn make-up was blijven zitten. Echt langer en beter dan normaal. 
Mijn gezicht had een glow, maar het ging niet glimmen. Daar heb ik serieus de hele dag geen last van gehad. 

Al met al ben ik zeer tevreden over deze make-up base. Ik ga het zeker toevoegen aan mijn daily make-up stash. Toevallig heb ik vandaag complimenten gehad over mijn make-up. Het verschil was er zeker. En voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. 

Achterkant, 12M houdbaar na openen


Voordelen:
- zacht op de huid
- makkelijk smeerbaar en makkelijk te verdelen
- goed voor de langdurigheid van de make-up
- mooie natuurlijke glow
- budgetproof
- verhelpt het glimmen van de huid

Nadelen:
- kleine tube


De nadelen zijn er nauwelijks. Want ik ben heel tevreden hierover. Echt geweldig als een budget product zo'n goede kwaliteit levert. Go, essence! 

Ken jij dit product al? Glimt je huid en wil je iets nieuws uitproberen? Dan kan ik deze zeker aanbevelen. Hij is te koop bij Kruidvat en eventueel Trekpleister voor EUR 3,39.

Tot de volgende keer,

Liefs,

Betty 

Budget

2 opmerkingen