Real, hoe herken je een REAL URBAN DECAY NAKED Palette?

22 februari 2014

Urban Decay, NAKED2


Op Instagram zie ik regelmatig voorbij komen dat mensen artikelen op Ebay bestellen. Het is budget, want op Ebay worden artikelen vaker goedkoper aangeboden dan bij de retailer. Maar is het wel verstandig? Met name als het om make-up gaat. Overal ter wereld is er nu echt goede namaak. Het frappante ervan is dat zo'n miskoop je juist duur komt te staan. Gisteren ging ik op zoek naar kenmerken om een echte Urban Decay Naked Palette te herkennen. Mijn palette is gekocht bij Sephora in Californië.  Wil je weten wat de kenmerken zijn? Lees dan gauw verder.


Verpakking Naked 2 Palette 
De fake verpakkingen zijn bijna identiek aan de real verpakking. Hieraan zal je het dus nog niet goed kunnen herkennen.Achterkant verpakking
Op de achterkant zie je dat er bij het palette een kwast en vier proef primers zitten. De kwast zit in het palette. De primers zitten apart in de verpakking. Die breng je aan voor het gebruik van de eyeshadow.


Palette Naked 2

Nu heb ik het Naked 2 palette uit de verpakking gehaald. En zoals je hierboven kan zien heeft het palette een warme glanzend gloed. Bij het fake palette is het (vaak) grijziger. Let daar dus gelijk op!

Achterkant Naked 2 Palette
Op het eerste gezicht lijkt er niks bijzonders te zitten op de achterkant dan wat algemene informatie over de inhoud en herkomst. Maar niets is minder waar. Op de volgende foto zal ik aantonen dat er rechtsonder op het palette een seriecode zit. Hieraan herken je dat het palette werkelijk van Urban Decay is.

Seriecode Urban Decay Naked 2 Palette (rechts onderin)
Nu maak ik het palette open. En er zit een spiegel en kwast aan de binnenkant. De spiegel heeft een beschermlaagje eroverheen. Maar als je dat laagje eraf haalt, dan heb je een goede heldere spiegel. Bij de fake varianten zijn de spiegels niet helder, eerder wazig en fun materiaal. Dus ook hieraan mag je twijfelen, mocht je spiegel er wazig uit zien.  In principe zou een fake palette spiegel eruit zien alsof de beschermlaag er nog op zit. Te wazig.

Binnenkant met kwast en spiegel ( hier wel met beschermlaagje)

Hier aan de binnenkant zie je twee knopjes/gaatjes onder de spiegel. Een fake palette zal vaak drie of meer knopjes/gaatjes bevatten. Dit zijn de twee knopjes die een echte Naked palette van Urban Decay heeft. Let dus goed op!

Naked 2 palette met twee gaatjes/knopjes binnenkant 


And last but not least. DE KWAST! Jaja, de kwast van Urban Decay Naked palette heeft zowel een fluffy als platte kant. Maar deze is wat stijver. Daar staan ze bekend om. Mocht jouw kwast echt te fluffy en zacht aanvoelen, dan klopt het waarschijnlijk niet. Zowel op de fake en real kwast staat Urban Decay op. Dus op die manier zal je het niet kunnen onderscheiden. Maar voel de kwast goed aan. 

Urban Decay Naked 2 palette kwast met beschrijving.

Conclusie:

NB: warme tint kleur verpakking, seriecode, twee gaatjes/knopen, stijve kwastborstels, wazige spiegel en pigmentatie oogschaduw. 

Kloppen deze stappen bij jou? Dan heb je een real Urban Decay Naked palette. Mijn advies is, vermijd het kopen van make-up op Ebay. Veel mensen worden genept. En uiteindelijk is het niet budget, want je hebt een miskoop en opsturen/geld retour krijgen is een hele taak. Naked paletten zijn o.a. verkrijgbaar bij qhair.com, beautybay.com of een bezoek aan landen zoals Italië, Frankrijk, Spanje en Amerika. 

Hopelijk hebben jullie hier iets aan. Vind je mijn artikelen leuk en bruikbaar? Volg me dan via bloglovin of google friend connect.

Ps. Er loopt nog een winactie van NYX Butter Gloss. Voor meer info klik:Winactie NYX Butter Gloss

Tot de volgende keer,

Liefs,

Betty
Budget 

6 opmerkingen

 1. Hoi, leerzaam artikel!
  Jammer dat je geen fake palette erbij hebt om de verschillen ook daadwerkelijk aan te tonen.
  Wanneer het als "echt" verkocht word en het is fake dan baal je!
  Ik heb dan ook bewust een dupe gekocht van dit palette, 2 zelfs, 1 online en 1 bij de DA van W7. Dan weet je in ieder geval dat je niet genept word! ;-)
  (En daar betaal je dan ook naar!)
  Er gaat waarschijnlijk niks boven de real deal maar is boven mijn budget! I love low budget! ;-)
  Lieve groetjes Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede tip meid. Had er geen foto van! Misschien ooit in een video toepassen. Ik wou nu puur laten ziejn wat real is. Liefs xx

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahhhhh nee! Ik geloof dat ik genept ben! Ik heb er dan ook 25 euro voor betaald, maar voor mij veel geld voor een oogschaduwpalette! Grrrrrr....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jemig wat jammer...!! 25 euro voor een nepperd is best prijzig!! Balen zeg!! Volgende keer echt beter opletten op EBAY!

   Verwijderen
  2. Heb hem via Marktplaats gekocht.... Wist helemaal niet dat dit product ook genept werd ofzo! Zie dit artikel nu pas! Balen!

   Verwijderen