REVIEW: essence, ** all about nude eyeshadow palette **

1 maart 2014


NEW: essence, all about nude 


Het o zo populaire all about nude eye shadow palette van essence. Zoveel verhalen gelezen op Instagram over dit palette. Hij was echt in veel steden snel uitverkocht. Sommige followers hebben zelfs naar Duitsland gereisd om het palette in handen te krijgen. Wat maakt dit palette zo populair? Het zijn mooie gangbare kleuren waar daily looks mee gemaakt kunnen worden. Er zitten zowel matt en shimmery kleuren in het palette. Een combinatie van lichte en donkere kleuren. Je kan er veel kanten mee op. En er zitten kleuren die zowel voor de lichte en donkere huid geschikt zijn. Altijd goed! Ik heb het palette gisteren uitgeprobeerd en een look ermee gemaakt. Kijk je even mee?

essence, all about nude eyeshadow 
De verpakking is compact. Het is handig dat de verpakking doorzichtig is. Hierdoor kan je de kleuren gelijk zien. Het is wel jammer dat de letters zo snel vervagen. De grootte past prima in een toilettas of reistas. 

Zes gangbare kleuren

Natuurlijk heb ik swatches gemaakt van het palette. Want ik ben altijd benieuwd hoe shimmery de kleuren daadwerkelijk zijn. Ook was ik erg benieuwd naar de matte kleuren. Ze ogen heel gepigmenteerd.

Kleuren bovenin van links naar rechts in het palette

 De kleuren bovenin vallen vooral op een getinte huid zoals de mijne erg licht uit. De binnenste matte kleur bevat wel minder shimmer gelukkig. Dat vind ik heel positief. Ook vind ik dat er wel verschil is qua shimmer kleur op de huid. Soms kunnen de kleuren niet onderscheiden worden door het shimmery effect. 

Kleuren onderin, van links naar rechts in het palette

De kleuren onderin zijn goed gepigmenteerd. Ze pakken naar mijn mening veel beter dan de kleuren bovenin. Maar opzich is dat prima, want dan er is verschil in kleur en intensiteit. Ook vind dat de twee donkere kleuren veel minder shimmery zijn. Dit is echt ideaal voor balans in een look. Persoonlijk vind ik teveel shimmer niks. De pigmentatie is goed. Ook blijft de oogschaduw lang zitten. Ik gebruik wel een eyeshadow base. Gisteren heb ik een ooglook gemaakt en ik heb eerst de kwast een beetje nat gemaakt om de kleuren nog intenser te maken op de ogen. 

Al met al vind ik dit palette echt goed voor de prijs. Het bevat kleuren waar je veel kanten mee op kan. Het is goed gepigmenteerd. Er is balans tussen matt en shimmery. Ik kan het zeker aanbevelen. I love it. Mijn complimenten aan essence. 

Ooglook nude palette

Deze ooglook heb ik ermee gemaakt. Ik heb de matt roze kleur en de onderste paarse kleur geblend in de crease. Zoals ik al aangaf heb ik de kwasten wel een beetje nat gemaakt om de kleur intenser te maken. Ook heb ik veel geblend en vaker de kleur opgebracht. 

Het essence all about nude eyeshadow palette is te verkrijgen bij Kruidvat en Treikpleister in het essence schap voor EUR 3,59.

Heb jij het palette al? Wat vind jij ervan?

Tot de volgende keer,

Liefs,

Betty Budget 

5 opmerkingen

 1. Ik heb hem ook gehaald!
  Omg wat ben ik er blij mee!
  Voor naar school zijn de kleuren perfect ! em de groote van het doosje is ook heel fijn!

  Xxx suzanne
  www.meidenindemode.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb hem gisteren gehaald, maar €3.59 vond ik toch een beetje aan de prijzige kant voor essence. Ik kwam ermee thuis en de tweede keer ik het doosje opende, dan vielen de 2 middelste oogschaduwen eruit, ik ben dus een beetje teleurgesteld :( volgens mij is ie ook niet heel erg goed gepigmenteerd zoals je al zei dat je verscheidene lagen moest aan brengen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een prachtig palette. Ik gebruik hem dagelijks met veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was zo blij toen ik hem in Duitsland had gevonden. De volgende keer ga ik hem ook met een natter kwastje de oogschaduw aan proberen te brengen.

  BeantwoordenVerwijderen