A NO-BUY Challenge met andere bloggers!

17 juli 2014

Ingrijpen is NOODZAAK! Het is de hoogste tijd voor een NO-BUY challenge. Ik heb de laatste tijd zoveel geshopt. Maar genoeg is genoeg. Mijn shopgedrag loopt nu simpelweg uit de hand. En dit is nog zacht uitgedrukt. Leuk hoor, een budgetblog, maar al die acties leiden heel vaak tot overbodige aankopen.
Wie heeft nou vijf vier nieuwe blushes nodig? Of drie nieuwe lipglosses? Vijf nieuwe lipsticks?


Ik heb met Melissa van Glamandglitters en Farah van Instagram account  beautybyfaar afgesproken dat we tot 31 juli geen beauty aankopen meer mogen doen. Ik mag van mezelf ook geen fashion aankopen doen. Want ik heb nu genoeg leuke items voor de zomerperiode geshopt. Dit wordt echt een uitdaging, want we zijn alle drie koopverslaafd, haha. We bestellen online en gaan letterlijk op bijna alle acties af. Ook hebben we alle drie een zwak voor M.A.C producten en die zijn niet BUDGET!Hoe ga ik deze NO-BUY challenge volhouden?

Ik ga de prijs van alle aankopen die ik normaal wel zou verrichten noteren. Aan het einde van de challenge ben ik heel benieuwd hoeveel geld dat bij elkaar is. Elke keer een paar budget items kopen van € 5 tot € 10 is uiteindelijk bij elkaar € 50 of meer.
Ook had ik het idee om mijn stash nu eens goed door te spitten. Die bestaat voornamelijk uit nieuwe mooie producten en deze wil ik nu allemaal gaan gebruiken. Mijn ervaring is dat een blog kan leiden tot hebberigheid. Vooral door de neiging om veel producten te reviewen. Het valt mij de laatste tijd ook op dat Youtubers vaker shoplogs opnemen, omdat deze beter bekeken worden. Ik wil mezelf daarvoor behoeden, want dat is natuurlijk niet de bedoeling ( mijn mening voor mezelf, ieder moet het natuurlijk zelf weten). Een no-buy geeft mij ook de ruimte om na te denken over andere opties om mijn blog aantrekkelijker te maken.
Er zijn genoeg producten die ik nog WIL reviewen.Opzich ben ik heel positief over deze challenge. Het is een stap in de goede richting. De mens moet waarderen wat die heeft en niet altijd maar meer, meer en meer willen hebben. Ik krijg heel veel kriebels als ik nieuwe items heb geshopt. Shoppen is een vorm van ontspanning voor mij. Het brengt een korte-termijn geluksgevoel met zich mee. Maar een lege bankrekening leidt weer tot stress, haha. Blut zijn voor luxe producten is niet de bedoeling. Het moel wel leuk blijven.


Herken jij het "probleem" van Melissa, Farah en ik?
 
 Wil je ook meedoen met de NO-BUY Challenge?
 
De voorwaarden:
NO BEAUTY
NO FASHION
TILL
31 JULI!
 
Waarom 31 juli?
Want dan is de Limited Edtion van M.A.C Osbournes online verkrijgbaar & ik MOET Kelly Yum Yum ♥  hebben.

Melissa van GlamandGlitters heeft ook een artikel geschreven. Lees je haar artikel ook eventjes?
 
Volg je BettyBudget al op BLOGLOVIN ?
 
 


22 opmerkingen

 1. Haha, herkenbaar. Daarom ben ik een lipstick challenge begonnen. Ik had nl zoveel lipstick en toch bleef ik bijkopen. En dat terwijl ik nooit alle lipsticks gebruikte. Zonde en niet nodig!
  Inmiddels ben ik bijna 6 weken verder en heb ik geen make-up gekocht. Merendeels omdat ik me besef dat ik het niet nodig heb. Er ligt hier ook nog zoveel wat ik kan reviewen, dus... Het wordt tijd voor MA (Make-up Anonymus) ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahahahahah idd!! Ik vond je challenge ook geweldig..Love lipsticks!!! Je deed het echt super...Zag iedere keer foto's voorbij komen op Instagram.

   Verwijderen
 2. haha, succes!!!! En ik wil geen stiekem dingen zien of horen hihi xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog niet eens twee weken geen dingen kopen? Dan is jullie verslaving wel heel erg, beste meiden. Betekend dat dat jullid bijna elke dag iets kopen? Want echt normaal is dat niet nee. Als ik jou was zou ik die nieuwe MAC collectie ook laten voor wat het is. Want MAC is geen budget, zoals je zelf aan noemt. Laat het allemaal eens een hele maand voor wat het is. Kun je heel veel leuke dingen van doen!AAls shoppen jou beter laat voelen en het een ontstressing is, duid dat toch echt op een verslaving. En elke keer een lege bank. Moet je niet willen. En geef eens het goede voorbeeld aan jongere meiden die jou ook volgen. Zo geef je hen een compleet verkeerde impressie van wat 'normaal' is. Sorry, maar ik vond het heel gek om te lezen. Een 'no-buy' van nog niet eens twee weken is nou niet echteen challenge...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Jara, bedankt voor je reactie, maar volgens mij staan achter de punten die jij benadrukt, HAHA. En dat is met opzet zo geschreven om te laten zien dat dit geen therapeutische kwestie is en we niet serieus shopverslaafd zijn. we kiezen om een challenge te doen waarbij we twee weken niets kopen. Niks mis mee... Bedankt voor je reactie, maar geen zorgen. De challenge duurt twee weken en niet langer. Fijne dag nog, haha.

   Verwijderen
  2. Even inhaken op dit gesprek; ik moet toegeven dat ik twee weken ook niet zo lang vind, maar je geeft aan dat dit voor jou challenge genoeg is! Het is voor sommige mensen een uitdaging om elke week één vegetarische maaltijd op tafel te zetten, voor mij is het eerder gek om dingen met vlees te koken (ben geen vega, m'n vriend wel, waardoor ik bijna alleen maar vega kook) en voor mij is een week zonder internet/social media een challenge! Vind het goed dat je jezelf een doel stelt, en ik hoop dat je het volhoudt! En in principe zou je het langer dan 31 juli vol kunnen houden, met als enige uitzondering de MAC lipstick ;) Maar dat moet je wel willen dan :)

   Verwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben nooit zo goed in helemaal niks kopen, dus ik heb mezelf gewoon een budget gezet van max 10 euro per maand (voor alleen make up dan) Ookal is dit alsnog 120 euro per maand, zo overweeg ik tenminste elke aankoop goed :) Wel goed dat je gewoon helemaal een no buy aangaat! *geeft mental support*

  BeantwoordenVerwijderen
 6. opzich is twee weken prima te doen, zelf twee maanden gedaan tijdens de sale in januari. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuke challenge! Heel veel succes meiden! You can do it!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vorige maand ben ik deze challenge ook aangegaan en ik heb het volgehouden :) Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou als ik tot 31 juli niks mag kopen qua fashion en beauty dan gaat mij dat wel lukken want ik ben op vakantie in italie , waar ik omringen word door de natuur en geen fashion winkels enz hahahah

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja ik doe mee! Gelukkig heb ik zojuist nog twee leuke tops gekocht en make up heb ik nog zo verschrikkelijk veel dat ik voor een jaar kan reviewen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je meedoet, Celine! We zijn nu met een groep van vijf. Het komt helemaal goed dit!

   Verwijderen
 11. Over 2 weken lachen jullie erom. Jullie kunnen dit. Het is een top voorbeeld voor meerdere jonge meiden die hiermee te kampen hebben. En 2 weken vind ik al een challenge hoor! Een zeer volwassen besluit. Ben nu al trots op jullie! ;-) Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke challenge hihi! Heel veel succes :-)
  Ik zou het niet kunnen haha.

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hahaha heel veel succes meid, ik ga met je meedoen. Ik moet namelijk ook die mac lipstick hebben hihi. liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha leuk rosanne!! Superleuk! Hopelijk krijgen we die lipstick ook!

   Verwijderen
 14. Ik heb het al vaker gedaan, 1 x zelfs 2 maanden :) was moeilijk , zeker voor een blogger haha succes!

  BeantwoordenVerwijderen