Lipstick Monday: Essence XXL Longlasting Matte Lipgloss

14 juli 2014


Vandaag is het weer maandag en dat betekent tijd om een nieuwe lipstick/lipproduct in het zonnetje te zetten. Op Instagram heb ik gevraagd van welke lipgloss jullie het liefst een korte review willen zien. Er is toen massaal gekozen voor de matte lipgloss van Essence.
De kleur die ik ga reviewen heet 05 Velvet Rose.

Ben je benieuwd naar mijn mening over deze matte lipgloss? Lees dan gauw mee..
 
 

De matte lipglosses/lipcreams van essence zijn onder beauty liefhebbers heel geliefd. Bij de laatste verandering van het assortiment is de verpakking van de matte lipgloss veranderd. Op de verpakking staat vermeld dat het een longlasting zijdezacht lipcream is voor een zachte matt effect.

De kleur Velvet Rose was ook te koop in de oude verpakking. Het is een licht nude roze kleur. Zelf heb ik voor deze kleur gekozen, juist omdat het een roze ondertoon heeft. Dat maakt het nude effect iets gangbaarder op mijn gepigmenteerde lippen.

Nu over op het matte effect. De lipgloss heeft een matte finish. Bij het aanbrengen van het product voelt het heel zacht op de lippen. Het verdeelt ook heel makkelijk. De lipgloss voelt totaal niet droog op de lippen. Daarnaast is het matterende effect duidelijk zichtbaar. Na een paar uur de lipgloss op mijn lippen te hebben, voel ik het product wel duidelijk zitten. Het trekt de lippen in en geeft een "licht benauwd" gevoel. Ik heb in de tussentijd gedronken en gegeten en de lipgloss geeft wel snel af. Ook overleeft de lipgloss een grote maaltijd niet. Er blijven wel restjes op de lippen zitten, dus bijwerken na een paar uur is nodig!


De applicator is van spons materiaal met kleine haartjes en voelt heel zacht aan op de lippen.
 
 
Ik heb een swatch gemaakt van de lipgloss en het is heel goed te zien dat er totaal geen glans of shimmer in zit. Voor een budget product vind ik dit echt top. Na het aanbrengen van het product op de huid of lippen is het matterende effect binnen een paar seconde zichtbaar en voelbaar. De pigmentatie is goed. Op mijn arm heb ik twee lagen aangebracht voor een goede dekking.
 

Op de lippen ziet de kleur er heel mooi uit. Het is echt een mooie roze nude kleur die ideaal zou staan bij een smokey eye look of een ander intens opvallend make-up look. Er zijn enkele lijntjes zichtbaar na het gebruik van de lipgloss, maar door het romige effect is het niet storend. De lippen zien er ook totaal niet droog uit.


Al met al kan ik deze budget matt lipgloss van essence wel aanraden. Het is betaalbaar en de kwaliteit is prima. Ik zou vooraf eerst goed de lippen scrubben om de lijntjes iets minder zichtbaar te maken. Behalve het longlasting effect doet het product alles wat het beloofd. Matte lipproducten staan erom bekend dat ze longlasting zijn, maar bij deze is dat helaas niet het geval.

Voordelen:
♥ betaalbaar/budget
♥ zacht op de lippen
♥ daadwerkelijk matt
 
Nadelen:
X strepen goed zichtbaar
X blijft niet lang zitten
X geeft snel af
 
Algemene info XXL Longlasting Matt effect lipgloss:
 
4,5ML
24M(aanden) houdbaar
 
De essence XXL Longlasting MATT effect lipglosses zijn te koop bij Kruidvat en Trekpleister in het eerste essence schap en kosten (tegenwoordig) €2,39.
 
 
Heb jij al een Matt lipgloss van essence in je stash? Zo ja, welke? Zo niet, zou je het willen aanschaffen?
 
Tot de volgende keer,
 
Liefs,
 
Betty
Budget
 
Volg je me al via BLOGLOVIN?
 
 
8 opmerkingen

 1. Ik heb een tip: zet je hele hoofd op de foto als je een look hebt gemaakt of zoals nu een lipgloss review. Want dan zie je het totaal plaatje, en dat ziet er net even iets mooier uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch is het ook fijn om van dichtbij te zien, zo kan je de substantie beter zien en of het wel egaal dekt :)

   Verwijderen
 2. Ik draag zelf vaak lipgloss, maar matt is nieuw voor mij. De kleur en de swatchs zijn mooi. Fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik hou niet van lipgloss maar matt klinkt wel weer goed liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Iedereen is hier zo enthousiast over en hij is opzich wel fijn, maar ik draag hem toch niet echt vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor mij is deze kleur denk net wat te licht, verder vind ik deze gloss erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Is niet echt matt vind ik , niet mijn kleur maar lijk een mooi textuur te hebben

  BeantwoordenVerwijderen