LIPSTICK MONDAY: Flormar Supermatte lipstick

28 juli 2014

Een paar weken terug was ik gezellig shoppen in Amsterdam. De sale was volop in gang en ik wou een paar nieuwe items scoren. Vooral summer outfits stonden op mijn wishlist. Maar toen ik de cosmetica winkel Flormar zag, moest ik wel even naar binnen. Flormar is een cosmetica merk/winkel afkomstig uit Turkije. Sinds kort is er een vestiging in Amsterdam met een klein winkelvloer oppervlakte. De winkel heeft een prachtige inrichting en valt op door de hoeveelheid spiegels.
Het assortiment bestaat uit (betaalbare) cosmetica en tools.
 
Op diverse blogs had ik veel goede dingen gelezen over de lipsticks. Dit was voor mij aanleiding om ook een lipstick te testen. Een kwalitatief budgetproof lipstick is altijd welkom. Deze keer heb ik gekozen voor een lipstick van de Supermatte lijn.
 
Vandaag ga ik de kleur 204 Pink Velvet voor jullie reviewen.
 
Ben je benieuwd naar deze lipstick? Kijk gauw mee..
  
De lipstick behoort tot de supermatte lipstick lijn van Flormar. De huls is chique zwart en het merk en de logo van Flormar staan met zilveren letters op de huls vermeld. De vorm is vrij apart, omdat de uiteinden uitlopen. De lipstick is 18 maanden (18M) houdbaar.


Matte lipsticks staan erom bekend dat ze droog van structuur zijn, longlasting zijn en daarnaast geen glans of shimmer bevatten. Ook is het pigment bij matte lipsticks "vaak", met de nadruk op vaak veelbelovend.
De kleur van deze lipstick is een redelijk fel koraalroze kleur. Een prachtig zomers kleurtje!

Op de lipstick zelf staat ook Flormar vermeld. Dit maakt het uiterlijk van de lipstick elegant. Hierdoor oogt de lipstick totaal niet budget. Daar staan de lipsticks van Flormar overigens om bekend.

Bij de swatch is voelbaar dat de lipstick matte is. Hij brengt minder soepel aan en er is geen enkele glans of shimmer zichtbaar. Het pigment is goed, maar een tweede laag is zeker wel gewenst. Het valt op dat kleur bij de eerste laag minder intens is, dan dat het in eerste instantie oogt. Wel zie ik een hele mooie koraal kleur. I LOVE IT.

 
Nu snel naar het resultaat op de lippen, et voilà! De lipstick is fel, daadwerkelijk matte, maar hij geeft helaas best veel af en dat ben ik niet gewend van een matte lipstick. Als je niet oppast, zit heel je kin onder lipstick vlekken. Hierdoor verdwijnt ook de volledige dekking van de lipstick heel snel.  Een alternatief is om de lipstick na de eerste laag op een tissue te deppen en daarna een nieuw laagje aan te brengen. Enerzijds vind ik het heel fijn dat de lipstick niet neon fel op de lippen is. Anderzijds mis ik ook de intense koraal gloed.
 
 

Al met al ben ik voor de prijs wel tevreden over de lipstick. Ik had er veel meer van verwacht, omdat veel bloggers zeer te spreken zijn over Flormar lipsticks.
 Ik zal even de voor- en nadelen opsommen:
      Voordelen:
  ♥ budget
             ♥ goed pigment
♥ matte
               ♥ prachtige kleur
 
 Nadelen:
               X niet longlasting
          X geeft veel af
                                                             X minimaal twee lagen voor optimale dekking
 
De lipstick is te koop bij Flormar en deze kost 5 EUR.
 
TIP: gebruik een lippotlood als basis om vooral de binnenste delen van de lippen in te vullen.
 
Q; Wat vind jij van de lipstick? Heb jij ervaring met lipsticks van Flormar?
 
Tot de volgende keer,
 
Liefs,
 
Betty
Budget
 
Volg je Betty Budget al op BLOGLOVIN?
 
 


12 opmerkingen

 1. Veel lipsticks voor die prijs blijven niet echt lang zitten maar ik vind de kleur echt heel erg mooi x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, prachtige kleur. staat je erg mooi <3 Jammer dat 'ie niet longlasting is, maar de kleur maakt een hoop goed denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi kleur en finish, jammer dat niet lang blijft

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie kleur! En wat een prachtige foto van jou xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een hele mooie kleur! Alleen jammer dat hij zo veel afgeeft en de dekking niet optimaal is. Nope, niks voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De kleur is gaaf! Ik heb niks van Flormar, maar ik kom ook bijnaa nooit in Amsterdam! (3u reizen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dit is echt een typische mij kleur, hij staat jou ook erg goed. Ooit ga ik eens naar Flormar, ooit haha

  BeantwoordenVerwijderen