Lipstick Monday Maybelline 14H Lipstick MEGAWATT

21 juli 2014

Vandaag een review van de Maybelline 14H lipstick MEGAWATT (Superstay lijn).
De lipsticks van de MEGAWATT lijn staan bekend om haar heldere kleuren.
De lijn heeft vijf intense kleuren:
120 Neon Pink
     125 Coral Beams
      135 Fucshia Flash
       455 Burst of Coral
575 Red Rays
 Op de verpakking staat 14H vermeld en zo op het eerste gezicht lijkt de verpakking op een lipgloss. Een lipstick die lang blijft zitten heeft zo haar voordelen. En daarom heb ik besloten om deze lipstick aan te schaffen.
 Een betaalbare lipstick die lang blijft zitten willen we allemaal wel, toch?
Kijk gauw mee..
 

De kleur van de lipstick is 120 NEON PINK. Het is een felroze kleur en zoals de naam al aangeeft Neon. Deze kleur lijkt op het eerste gezicht heel veel op M.A.C Candy Yum Yum. En dat is een bestseller en heel geliefd onder beauty liefhebbers. Ik was blij verrast om te zien dat er een longlasting lipstick is die erop lijkt, aangezien ik Candy Yum Yum niet in mijn make-up stash heb.

 
De vorm van de lipstick is vrij smal en de bovenkant is schuin afgesneden naar een hoekig punt. Vooral voor mensen met dunne lippen kan dit heel fijn werken.


Bij het swatchen van de lipstick kwam er een intens gepigmenteerde kleur vanaf. Het pigment van de lipstick is echt verassend goed. Het is net zo helder als het oogt. Dat is heel belangrijk, aangezien neon lipsticks op de huid of lippen kunnen tegenvallen. Op de swatch zijn er twee lagen aangebracht om een mooi resultaat te zien. De dekking van de lipstick is heel goed. Opvallend aan de lipstick is dat het niet droog aanvoelt, juist romig en zacht. Het heeft een cremesheen effect en ook dit doet me denken aan de lipsticks van M.A.C. Alleen als de lipstick eenmaal op de huid en de lippen zit, wordt het licht plakkerig. De lipstick trekt letterlijk in en dat kan aan het begin een benauwd gevoel op de lippen geven. Ook droogt de lipstick heel snel op en dit brengt een korrelig effect met zich mee.

Ik heb de lipstick een paar dagen op gehad en hij blijft daadwerkelijk lang zitten. Maar nu het volgende: Hoe blijft hij de hele dag zitten?
Vooral bij deze kleur - Neon Pink, is de vraag of de langdurigheid van de lipstick wel het belangrijkste is. Ik heb de lipstick vroeg in de middag opgedaan en na twee maaltijden was de kleur nog zichtbaar, maar niet meer zo intens als aan het begin. De tweede laag lipstick verdwijnt in principe, waardoor er een doffe waas overblijft. Op zich niet verkeerd na een grote maaltijd, maar persoonlijk wil ik het dan bijwerken om de intensiteit terug te krijgen. De maaltijd was overigens vijf uur na het aanbrengen van de lipstick. Drie uur later was de (rest)kleur nog steeds zichtbaar.

 

 


Al met al vind ik deze lipstick van Maybelline een geweldige kleur hebben. Het pigment is heel goed en hij is daadwerkelijk longlasting. 14H haalt de lipstick niet, maar minimaal vijf uur en maximaal acht uur. In principe doet de lipstick wat Maybelline beloofd. Alleen naar mijn mening zijn hier wel nadelen aan verbonden. Ten eerste het plak- en benauwde gevoel op de lippen. Ten tweede wordt de kleur na een paar uur redelijk dof. Ten derde is de lipstick best moeilijk van de lippen te verwijderen. De lipstick heeft overigens wel veel gelijkenissen met een matte lipstick.
Het is een goed alternatief, omdat de lipstick minder droog en stroef aanvoelt dan 100% matte lipsticks.
Gezien de prijs- en kwaliteit verhouding, geef ik deze lipstick een 7.

Tip: dep het eerste laagje lipstick af met een tissue en breng daarna een nieuwe laag aan voor een betere longlasting effect.

De prijs van de lipstick is € 12,99 en hij is te koop bij alle verkooppunten met een Maybelline schap of bij cosmetica webshops. TIP: tot 27 juli te koop bij drogisterij DA met 30% korting


Wat vind jij van de lipstick? Zou jij de lipstick zelf aanschaffen? Of heb jij deze al in je stash?

Tot de volgende keer,
 
Liefs,
 
Betty
Budget
 
 
Volg je Betty Budget al op BLOGLOVIN?
13 opmerkingen

 1. Oh wauw hij ziet er echt super mooi uit! Ik vind zeker de kleur echt heel tof! ^_^ zelf ben ik niet zo'n fan van matte lippenstiften omdat ze inderdaad vaak zo droog zijn maar deze lijkt mij wel fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt een prachtige kleur, die je heel erg mooi staat. Zelf ben ik ook helemaal dol op deze kleurtjes, ik zou hem zo kopen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie lipstick, zeg! De verpakking vind ik ook erg mooi, valt lekker op in je stash!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Holy shit dus echt zo goed als ze zeggen! Moet toch eens gaan kijken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Holy shit dus echt zo goed als ze zeggen! Moet toch eens gaan kijken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauww mooi kleurtje :)
  Bij ons in het kruidvat waren ze al uitverkocht, dus ik ga ergens anders eens moeten ga kijken om nog 1 aan te schaffen :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie kleur!
  Hij staat je ook erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een onwijs mooie kleur zeg, ik hou wel van felle haast neon kleuren. Hij staat je ook prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, i love pink! Wat een gave kleur! Staat je ook heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat ziet die er goed uit! prachtige kleur en fijn dat het zo lang blijft zitten. deze wil ik ook nog scoren!

  BeantwoordenVerwijderen