M.A.C Lipstick Stash

23 juli 2014


Vandaag mijn lipstick stash van het merk M.A.C Cosmetics. De verpakking kennen de meesten al, de bekende "kogels".
Vandaag is het 23 juli en ik denk iedere dag wel eventjes aan de M.A.C Kelly Osbourne collectie. Ik wil zo graag M.A.C Kelly Yum Yum toevoegen aan mijn collectie. 
En daar heb ik zo mijn redenen voor.
De lipstick Kelly Yum Yum lijkt op Candy Yum Yum van M.A.C alleen is de textuur anders. Candy Yum Yum is matt en Kelly Yum Yum heeft een satin finish. Ik heb al swatches gezien bij Amerikaanse Youtubers en de lipstick is goed gepigmenteerd. Omdat ik last heb van droge lippen is een matte roze neon kleur als Candy Yum Yum niet mooi. Ook heb ik aardig volle lippen en daardoor des te opvallender de velletjes.
Nu heb ik zes lipsticks van M.A.C in mijn stash. Twee zijn vrij nieuw en de rest een paar maanden oud. M.A.C lipsticks zijn overigens mijn favorieten en ik koop bewust kleuren die NIET op elkaar lijken. Mijn collectie is absoluut nog niet compleet.


Ben je benieuwd naar mijn M.A.C lipstick stash?
Ik start met twee LE lipsticks, eentje is al niet meer te koop en dan heb ik het over de bekende RIRI WOO. Deze lipstick was een internationale hype. Beautyliefhebbers over de hele wereld wilden de mooie rode lipstick kleur van Rihanna bemachtigen. De lipstick is twee keer uitgebracht en beide keren gelijk uitverkocht. Het is een (hele) matte rode lipstick. (swatches volgen nog)De tweede rode kleur is ook van een samenwerking tussen Rihanna en M.A.C, namelijk de laatste Viva Glam (Rihanna) collectie. Deze lipstick heeft een frost finish. Het is een dieprode kleur met lichte glinsters. Deze kleur rood is iets klassieker dan Riri Woo. Het is totaal geen dupe van elkaar.


De volgende kleuren zijn (links) Rebel en (rechts) Girl About Town. Rebel is een prachtige plum kleur met een paarse ondertoon. Het is een bestseller van M.A.C en deze heeft een satin finish. Hij is heel zacht op de lippen, maar wel goed gepigmenteerd. De kleur is op de lippen overigens niet zo donker als het oogt.

Girl about Town is echt het voorbeeld van de perfecte lipstick. Het is een fucshia kleur met een blauwe ondertoon. Deze lipstick heeft een Amplified Creme finish, maar hij is net zo longlasting als een matte lipstick. De pigmentatie is super. Hij geeft niet veel af en de kleur blijft urenlang,- zelfs na een maaltijd, heel intens op de lippen. Absoluut een favoriet.De laatste twee lipsticks zijn (links) ChatterBox en (rechts) Vegas Volt. Chatterbox is een gangbare roze kleur voor daily use. Hij heeft een amplified finish. Heel zacht op de lippen, goed gepigmenteerd, maar let op, deze lipstick blijft niet lang zitten. Daarnaast geeft hij ook best veel af. De textuur is zo romig dat het makkelijk van de lippen afgeveegd kan worden.

Vegas Volt is een plaatje. Een prachtige koraal kleur. Ik ben helemaal verliefd op Vegas Volt. Ook Vegas Volt heeft een amplified finish. Het pigment is goed en in tegenstelling tot Chatterbox blijft deze lipstick wel lang zitten. 

Hieronder laat ik swatches zien van de lipsticks op chronologische volgorde.De swatches van links naar rechts:
 ♥  Riri Woo (matt)
             ♥  Viva Glam Rihanna (frost)
                                                                   ♥  Rebel (satin)
                    ♥  Girl About Town (cremesheen)
            ♥  Chatterbox (amplified)
        ♥  Vegas Volt (amplified)
Op de foto is de matte lipstick Riri Woo duidelijk zichtbaar. Er is 0,0 glans.

M.A.C lipsticks zijn niet voor niks mijn favorieten. De lipsticks zijn kwalitatief goed en naar mijn mening ook betaalbaar. Ze zijn niet budget, maar als je de kwaliteit van M.A.C vergelijkt met high end merken, dan is er vrij weinig tot geen verschil en toch is M.A.C veel goedkoper dan high-end merken. Ik kan voor de prijs van één Dior lipstick, twee M.A.C lipsticks kopen.

M.A.C lipsticks zijn te koop bij Bijenkorf Online en vestigingen met M.A.C counters, Douglas Online en vestigingen met M.A.C counters en Mac stores en deze lipsticks kosten € 18,50.

Ik heb overigens maar drie van de zes lipsticks in Nederland gekocht voor de volle prijs.
 Girl about Town betaald met een cadeaubon. Rihanna Vivi Glam was een cadeau van mijn zusje uit de Filipijnen en Rebel heb ik gekocht voor $ 16 op Curaçao.

Voor een volledige review van Vegas Volt, klik dan hier
Toch liever een review van Girl About Town, klik dan hier
De overige lipsticks ga ik nog reviewen.

Hopelijk heb ik 31 juli mijn zevende M.A.C lipstick- Kelly Yum Yum
Q: Wat vind jij van mijn M.A.C lipstick stash? En "verzamel" je ook lipsticks van M.A.C?
ps. dit artikel is geïnspireerd op het M.A.C artikel van blogger Mary Josie
Volg je Betty Budget al via BLOGLOVIN?

14 opmerkingen

 1. Wauw die rebel is inderdaad mooi! Ik verzamel ze niet maar ik merk wel dat ik de prijs er steeds meer voor over heb en dat ik stiekem toch wel nog wat lippenstiften van Mac erbij zou willen hebben hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt echt hele mooi Lipsticks! Ben echt benieuwd naar de laatste <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waaaaauw, prachtige stash heb je! Chatterbox heb ik ook, echt een fijne zachte kleur. Maar mijn all time favoriete lipstick is en blijft Candy Yum Yum, draag die kleur het liefst elke dag. Kelly Yum Yum komt sowieso ook op mijn wishlist!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw je hebt er al veel zeg! Hele mooie kleurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauww mooie lipsticks!
  Ik heb nog gene van Mac in me stash daar zal echt moeten verandering in komen :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige MAC lipsticks heb je, ik kocht laatst mijn aller eerste MAC lipstick, daar schreef ik vandaag een review over. Ik heb de MAC Viva Glam V (:! Leuk om je stash te zien. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. rebel kan erg tricky zijn bij mij zie je duidelijk de paarse ondertooon, maar het blijft mijn favorite

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi! Is KYY nog gelukt? Ik heb Dodgy Girl weten te bemachtigen en dan heb ik er nu 14... Oeps hihi!
  Liefs, Ypie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Yes, KYY is gelukt! Ben erg blij. Mijn collectie is nu compleet. Voorlopig geen Mac meer voor mij. Ben echt selectief met kleuren. Liefs hihi leuk dat je het ook hebt kunnen scoren!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. vind dat je prachtige lipsticks in je stash heb zitten, vooral de 2de kleur, liefde!

  BeantwoordenVerwijderen