Tuesday Talk: Dagje Amsterdam

8 juli 2014

Tuesday Talk

Social Media

 
 
Vandaag een artikel over een dag uit mijn leven. Gisteren ben ik voor een afspraak in Amsterdam geweest en besloot daarna om te gaan shoppen. Ik zag overal op Instagram dat er goede SALE is in Amsterdam en ik had echt leuke zomerkleren nodig. Aankomende zaterdag start de zomerfeesten/vierdaagse in Nijmegen en ik wil natuurlijk wel leuke outfits hebben.
Hopelijk zit het weer dan ook een beetje mee.


Ben je benieuwd naar mijn verhaal? Lees dan gauw verder.Normaliter plaats ik alles op Instagram. Maar gisteren had ik besloten om dat niet te doen.
En ik ga je nu precies uitleggen waarom. Het is echt een gewoonte geworden om alles te posten op Social media. Vooral Instagram vind ik zo verslavend. Iedereen weet eigenlijk waar je bent, wat je doet en vaak wat je koopt. Dat hoort wel bij het bloggen. Alleen vandaag had ik daar EVEN geen ZIN in!

Ik heb mijn telefoon weggelegd en alleen in de ochtend een foto gepost van het artikel op de blog. Verder de hele dag niks op Instagram geplaatst.

Rond twee uur was ik in Amsterdam en anderhalf uur later ben ik gaan shoppen. Ik ben goed geslaagd en heb allemaal leuke zomer items gescoord. Er komt hier nog een shoplog over genaamd, "Summer Sale Shoplog". Ook ben ik lekker uit eten geweest. Het was echt heel gezellig.

Even terugkomend op het onderwerp Social media. Het is leuk om van alles te delen, maar wat blijft er dan over van het beleven? Constant met je telefoon bezig zijn in gezelschap is ook niet je van het! Het is soms harstikke leuk om lekker niet met je telefoon bezig te zijn en te genieten van de activiteiten op dat moment.

Ik heb trouwens geshopt bij Forever21, Zara, pimkie, Flormar en Etos. Ook heb ik een cadeau gekregen van Chanel.....Oelala, I LOVE IT ♥
 Forever 21 is trouwens echt mega groot. Super breed en veelzijdig assortiment. Ik wist niet waar ik kijken moest. Er hing ontzettend veel in de winkel. De vestiging heeft ook drie verdiepingen. Wel echt hele leuke spullen, maar hier moet ik echt een keer met één vriendin naartoe, haha! Dan kan ik lekker lang snuffelen en op me gemak kleren passen. Met een jongen is dit simpelweg niet te doen.

Omdat het zo bevrijdend voelde om even niet met Social media bezig te zijn, heb ik besloten om dat vaker te gaan doen. Ik dacht gisterenochtend, zal ik gaan vloggen? Zal ik een plog schrijven? En toen dacht ik, hey BETHANY, misschien kan je ook een dag voor jezelf nemen?
Heerlijk, dat ik dat uiteindelijk ook gedaan heb. Het ironische ervan is dat een follower van Instagram mij had aangesproken bij parfumerie Douglas. Ze vroeg "Hey, ben jij Betty Budget"? In het begin schrok ik even, want ik ben totaal niet gewend dat ik zo genoemd word. Ik lees het wel, maar hoor het eigenlijk nooit. Ik maakte kennis met haar en vond het heel tof dat ze die vraag durfde te stellen.

Weet je wat ik trouwens ook verassend vind? Ik heb 0,0 foto's gemaakt in Amsterdam.
 Niet eens met mijn Iphone. Echt heel knap van mezelf, haha. De herinneringen van deze leuke dag met prachtig weer zitten allemaal in mijn hoofd.

Al met al heb ik een superleuke dag gehad. Genoeg leuke *budget* aankopen gescoord en die ga ik natuurlijk wel met jullie delen op mijn Youtube kanaal. Ben je al geabonneerd? Klik hier


Ik ben trouwens heel benieuwd hoe jullie over Social media denken. Zowel bloggers als followers.
 
Hebben jullie weleens een break van Social media? Hoe sterk is de behoefte om alles te delen? Hoort het bij het bloggen?
 
Ik hoor graag van jullie.
 
Tot de volgende keer,
 
Liefs,
 
Betty
Budget
 
Volg je me al via Bloglovin?

9 opmerkingen

 1. Het is verschrikkelijk, ik zou echt een keer een break moeten nemen maar het lukt me niet. Noem me verslaafd. Heb het idee dat ik veel om me heen mis doordat ik altijd met me kop in me telefoon zit. Vanaf volgende week kan dat een stuk minder want dan ga ik weer aan het werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben wel dagelijks te vinden op social media maar de ene dag meer dan de ander. Ik heb het nog wel in hand zeg maar haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I love social media! Vind het ideaal om in contact te blijven met anderen die ik normaal niet zo vaak zie. En ja, ik deel ook snel iets! Ben trouwens enorm benieuwd naar wat je gekocht en gekregen hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ben ook wel op social media te vinden maar twitter nog niet echt haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik social media alleen om informatie in te winnen en voor mijn werk .. maar als het kan liever geen social media de jeugd van tegenwoordig zoekt elkaar zelden op de mensen zitten thuis de hele dag met elkaar te praten via de app insta of fb terwijl ze in de zelfde kamer zitten vind het een beetje te ver gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook een verslaving op social media dat ik telkens keer me gsm neem om te kijken ;-/
  Echt erg!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind instagram zo leuk, ik wil echt geen een foto missen. Als ik dan een tijdje niet erop heb gezeten heb ik een hele lijst om doorheen te scrollen. Ik vind het heerlijk, maar ik deel zeker niet alles. Ik ben wel erg benieuwd naar wat je allemaal hebt gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hebt helemaal gelijk hoor. Goed dat je tijd voor jezelf neemt! Je werkt al zo hard. Ik probeer het vaak ook te doen, maar de verleiding is inderdaad groot. Geeft wel aan dat je het leuk vindt om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ben er kijk ff in gaat weer weg zo is de social media voor me

  BeantwoordenVerwijderen