CATRICE || NIEUWE COLLECTIE || VELVET MATT EYESHADOW

13 augustus 2014


De nieuwe collectie van Catrice is HOT and Happening. Beauty liefhebbers opgelet, er zitten een hoop mooie items in de collectie. Van de lipstick MaTTraction heb ik al een review geschreven. (
review).
Vandaag is het tijd voor een eerste indruk van de velvet MATT eyeshadow in de kleur, 030 Jump Up and Brown. Ja, je leest het goed. Catrice heeft matte oogschaduws uitgebracht.
 
Kijk mee!
 

 De eyeshadows zijn verkrijgbaar in zes kleuren:
  ♥ 010 Vanillaty Fair  ( gebroken wit)
    ♥  020 Pink-Up Girls (pastel roze)
                       ♥  030 Jump Up And Brown…
   ♥  040 Al Burgundy (plum)
                      ♥  050 Welcome To Greysland! (metallic grijs)
                 ♥  060 Moss Wanted Colour (groen)
 
De namen vind ik persoonlijk origineel en pakkend.
 
 
Wat zegt Catrice zelf over de eyshadows?
 
De Velvet Matt Eyshadow met een nieuwe premium textuur bevat ultrazachte pigmenten voor een fluweelzachte matte finish. Dankzij de zijdeachtige, hoog gepigmenteerde formule smelt de Velvet Matt Eyeshadow praktisch samen met de huid voor een stralende look. (Bron: catrice.eu)
 

In eerste instantie kocht ik de eyeshadow Jump up And Brown voor in de crease. Ik had het idee dat dit de perfecte overgangskleur zou kunnen zijn. Al gauw ontdekte ik dat de Matt eyeshadow hier helaas niet geschikt voor is. Ik zal je even uitleggen waarom. Matt staat synoniem aan geen shimmer noch glans. Alleen heeft deze eyeshadow van Catrice daadwerkelijk een fluweelzachte structuur. Zodra je het product swatcht, voel je hoe zacht de eyeshadow is. Ook is het pigment bewonderenswaardig goed. Maar bij het swatchen ontdekte ik helaas ook dat de eyeshadow vrij korrelig is. Er is sprake van veel fall out en de eyeshadow geeft enorm af. Bij het aanbrengen van het product in de crease, had de eyeshadow zich verspreid tot andere delen.


Op de foto zou je wellicht al kunnen zien dat er sprake is van een fluwelen gloed. De eyeshadow is niet geheel matt, maar voor een  budgetproduct is het totaal niet shimmery. De swatch ziet er zo uit.


De kleur kan enerzijds heel intens zijn, maar anderzijds ook heel zacht zijn. Je kan hiermee in principe goed opbouwen. Naar mijn mening klopt de beschrijving van Catrice over dit product helemaal. Er is duidelijk sprake van een fluweelzachte matte finish. Alleen zie ik de toegevoegde waarde er niet echt van. Feitelijk gezien is de eyeshadow niet shimmery, maar betekent dit dan gelijk dat het matt is?

Mijn conclusie:
Prima product, maar het is niet matt. Vind je een fluwelen finish mooi, dan is dit DE eyeshadow voor jou. Er is geen shimmer te zien, maar matt is het zeker niet. Ik vind het een beetje jammer dat er dan wel MATT op de verpakking staat. Vooral omdat de mono's € 3,99 per stuk kosten. Dat is niet bepaald low-budget.

TIP: swatch het product goed in de winkel voor aankoop!

De Velvet Matt Eyeshadows zijn te koop bij Kruidvat en Trekpleister. Het is per vestiging afhankelijk wanneer de producten in de schappen staan.


Q: wat vind jij van de Velvet Matt Eyeshadow? Heb jij deze al gescoord?
 
Volg je Betty Budget al via BLOGLOVIN?

12 opmerkingen

 1. Heel jammer, deze sla ik dan ook over! Fijne review

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat jammer ze zien er wel mooi uit dat wel! liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer, dat het niet helemaal matt is. Maar ik vind het er nog steeds goed uit zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelf houd ik meer van wat zachtere kleuren, maar ik vind de pigmentatie van deze oogschaduw er wel super uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat het niet is wat het moet zijn, maar ik vind de kleur er wel mooi eruit zien x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eerst leken deze matte oogschaduws mij helemaal niks, maar toen ik ze in de winkel zag was ik gelijk verkocht. Ik vind ze mooi en ze hebben een goed pigment!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer zeg, maar ik vind de kleur zelf ook niet zo super. Ik hou er niet zo van, maar jij zal er vast wel een super look mee maken

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik ga ze niet proberen ik vind ze te kruimeling en ook ja €4 aan een oogschaduw? neen ik laat deze liggen. en jammer dat zo ook niet matt zijn x

  BeantwoordenVerwijderen