e.l.f (eyeslipsface) || Smudge Pot

7 augustus 2014


Laatst mocht ik een bestelling plaatsen bij de webshop eyeslipsface (bestelling). Vandaag ga ik de Smugde Pot voor jullie reviewen. Bij het zien van deze eyeshadow/eyeliner dacht ik aan de Color Tattoos van Maybelline. Het is een klein potje waar 5.5 gram aan product in zit. In dit artikel ga ik je precies uitleggen wat de Smugde Pot is en waar het allemaal voor dient!
Kijk maar gauw mee.

* dit artikel is ontvangen ter review

Ik was al enige tijd op zoek naar een budget longlasting oogschaduw. Deze zijn helaas niet makkelijk te vinden. Jammer genoeg zijn de budgetvarianten vaak niet longlasting genoeg. Ze blijven niet goed zitten, waardoor het product zo afveegbaar is. Ook is het pigment vaak een probleem. Al is het pigment super, door het shimmer effect kunnen vooral lichte kleuren veel op elkaar lijken.
 Er is dan geen onderscheid in kleur. Het enige wat je ziet is shimmer.
De smudge pot is verkrijgbaar in acht kleuren en ik heb gekozen voor de kleur, Ain't That Sweet. Het is een lichtroze kleur, die naar mijn mening iets schattigs heeft. Liefhebbers van de kleur roze, snappen waarschijnlijk wel wat ik bedoel.


In eerste instantie had ik het product gekozen om deze te testen als oogschaduwbasis. Maar na het testen was ik aangenaam verrast. Omdat e.l.f zelf aangeeft dat het product longlasting is en goed dient als basecoat, wou ik dit natuurlijk wel testen.e.l.f beschrijft de Smudge Pot als een soepele gel die zowel als oogschaduw of eyeliner gebruikt kan worden. Nou moet ik eerlijk toegeven dat gel niet het eerste was wat in me opkwam toen ik het product zag. Bij gel denk ik aan een glibberige substantie. In dit geval vind ik de oogschaduw creamy.
Om de oogschaduw goed tot haar te laten komen, laat ik gelijk een swatch zien.
Het pigment is super. Maar dat is niet het enige, de oogschaduw is heel shimmery.


Na het swatchen vielen een paar dingen op. Ten eerste voelt de oogschaduw zacht aan. Hij smeert heel goed uit en is makkelijk te verdelen. Ook is de intensiteit van de kleur bij de eerste laag al goed zichtbaar. Daarnaast droogt de oogschaduw heel snel op de huid. Eenmaal op de huid is het na een paar seconde niet meer weg te krijgen. De oogschaduw trekt in en blijft muurvast op haar plek zitten.

De opening van het potje is nogal smal. Hierdoor vond ik het aanbrengen met de vingertoppen niet bepaald handig. Vooral met nagels wordt het al gauw een onhygiënische boel. Ik heb daarom gekozen om de oogschaduw aan te brengen met een kwast.
Hieronder zal ik even de stappen illustreren:

 
Eerst heb ik de kwast een beetje vochtig gemaakt. Dit heb ik bewust gedaan om de kleur iets meer intensiteit te geven op het ooglid. Hierdoor is de uiteindelijke finish beter zichtbaar.
 


 Ik breng de oogschaduw in deppende bewegingen met de kwast aan. Vervolgens verdeel ik de kleur over het gehele ooglid. Eenmaal op het ooglid, ga ik de kleur blenden met mijn vingertoppen. Ik egaliseer de oogschaduw en creëer hierdoor een mooie finish. Doordat ik de oogschaduw vochtig heb aangebracht, vervaagt de kleur niet geheel.


De oogschaduw zit nu op het gehele ooglid en kan nu prima functioneren als oogschaduwbasis. Maar hier nam ik geen genoegen mee. Ik besloot om een zomerse eyelook te maken met de oogschaduw zonder toevoeging van andere oogschaduw kleuren.

 
Dan is dit het resultaat. Het enige wat ik nog toegevoegd heb is eyeliner. Ik heb mijn wenkbrauwen gehighlight met de complete dekking concealer palette van e.l.f. (review). Natuurlijk had ik de ooglook nog mooier kunnen maken door andere kleuren toe voegen. Maar met deze foto wil ik illustreren dat deze Smudge Pot multifunctioneel is. Je kan er veel kanten mee op. Wel heeft de Smudge Pot helaas een paar minpunten. Het product bevat zoveel shimmer dat dit een beetje kan afgeven. Ook blijft het nog lang op de vingertoppen zitten. Na gebruik gelijk de handen reinigen met make-up remover. Daarnaast is het jammer dat de opening zo smal is.
Mijn tip: hou het potje schuin en ga er dan met je vingertop in. Vind je dit niet handig? Dan is een vochtige kwast naar mijn mening de ideale oplossing.

Mijn conclusie over dit product:
De prijs- en kwaliteitverhouding is top. De smugde pot kost 2,50 en voor die prijs is het een goed product. Ik zal de voordelen even opsommmen:

- longlasting
- droogt snel
- verdeelt goed
- goede basecoat
 
 
De minpunten:
- veel shimmer
- plakt op vingertoppen
- kleine opening
- geeft snel af  
De Smudge Pot is onderdeel van de Essentiel lijn(meest budget) en is te koop in de webshop van Eyelipsface.
Momenteel loopt er een top actie in de webshop. Voor meer informatie, verwijs ik je naar de webshop.
 
Q: wat vind jij van de Smudge Pot?

Volg je Betty Budget al via BLOGLOVIN?

17 opmerkingen

 1. Heel erg mooi jammer genoeg zijn de kleuren die ik graag zou willen hebben op het ogenblik niet leverbaar! Balen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik hem nog steeds als een basis dus :) jammer van die kleine opening he ;(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hem wel erg mooi! Handige tip om hem met een kwast aan te brengen, meestal gebruik ik met dit soort potjes toch mijn vingers, maar dat is hier dus niet echt handig ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er toch wel goed uit, bij mij gaan creme producten altijd snel creasen, heb vette oogleden...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wellicht blijft deze wel goed zitten aangezien die gelijk goed opdroogt

   Verwijderen
 5. Wat een goede review! Voor die prijs is het inderdaad een goed product, alleen door de minpunten denk ik toch dat ik eerder naar mijn color tattoos grijp.. XX

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een fijne, uitgebreide review! Het klinkt erg goed, zeker voor die prijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zou er best eentje willen zag al dat ze leuke kleuren hadden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer dat je er niet makkelijk met je vinger in kunt. Vind ik wel een must bij dit soort producten. Ik ben hier nog steeds heel benieuwd naar, nu wel spijt dat ik er geen een heb besteld om te proberen. De kleur staat je mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jammer dat die zo een kleine opening heeft, maar ik vind hem heel erg mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb hem in het goud en bij mij blijft hij zooo hard zitten, hij geeft niet af! Ik gebruik een basis van Urban Decay. Ik heb niet echt moeite met het potje ook maarja... Ik vind ze geweldig, vandaag nog gebruikt :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja is heel fijn spul dit. Ik bedoel met afgeven vanaf de vingers. Want daar trekt het ook gelijk in, dus ik haal gelijk eraf met remover. Ik vind dat het heel goed blijft zitten, ook zonder primer. Fijn dat het jouw wel lukt met kleine opening liefs

   Verwijderen
 11. Ik ben hier helemaal fan van dit is echt zo'n fijn product x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. vooral de houdbaarheid spreekt mij wel aan, het is een prachtige highlight kleur, staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen