LIPSTICK MONDAY || NIEUW || essence 14 Adorable MATT! (nieuwe collectie)

25 augustus 2014

Twee keer per jaar hebben essence en Catrice een najaarsupdate. Sommige items gaan de collectie uit en daarvoor in de plaats worden er nieuwe producten toegevoegd. Van essence heb ik vorige week een paar items gescoord. Omdat ik dol ben op lipproducten, wilde ik de nieuwe matte lipstick van essence proberen. Vandaag deel ik graag mijn mening over deze lipstick met jullie.

De huls behoort tot de essence longlasting lipstick lijn. De kleur ♥ 14 adorable matt! is een rode kleur met een blauwe ondertoon.
 
Rood vind ik persoonlijk onmisbaar in een lipstick collectie. Het idee dat essence een mooie klassiek rode (matte) kleur op de markt heeft gebracht, klinkt perfect. Eigenlijk heeft de lipstick een matte effect/finish. In principe had ik al vrij snel door dat de lipstick niet geheel matte is. Wel is er duidelijk verschil tussen de finish van deze lipstick en de andere niet-matte lipsticks van essence. Het verschil is zowel voelbaar als zichtbaar.


Ik heb de lipstick geswatcht en bewust gekozen voor een foto waar de finish goed zichtbaar is. Naar mijn mening is er sprake van een subtiele glans. Maar omdat de lipstick redelijk snel uitdroogt op de lippen, wordt de glans verminderd. Het pigment en intensiteit van de lipstick is bewonderingswaardig goed.

 
 
Het aanbrengen van de lipstick ging makkelijk. Hij glijdt niet over de lippen, maar voelt ook niet stroef aan. Het zit er net tussenin. Wel, vind ik dat de lipstick op een aparte manier droogt op de lippen. Enigszins wel begrijpelijk, want het heeft een matte finish. Op de lippen vond ik de kleur lijken op een matte lipstick met lippenbalsem eronder als basis.


Om het matte effect van de lipstick goed te beoordelen, heb ik dit vergeleken met twee andere matte lipsticks. Eentje van M.A.C en de ander van Catrice.

 

De middelste kleur is M.A.C Riri Woo en deze lipstick is daadwerkelijk matt, maar de prijs ligt aardig hoog. De rechter lipstick is 14 adorable matt en heeft in vergelijking tot de Catrice en M.A.C lipstick toch een shine. De shine is subtiel, maar wel aanwezig. Naar mijn mening het effect van een lippenbalsem onder een matte lipstick. De lipstick van essence hydrateert de lippen dan ook en voelt minder droog aan. Maar qua finish is het niet vergelijkbaar met een high-end matte lipstick. Zo, zal ik deze lipstick dan ook niet beoordelen. Als ik de finish vergelijk met Catrice (360 MATTraction), dan is Catrice iets romiger en minder shiny.


 
 
 De kleur van de lipstick is super. Een budget lipstick met dit pigment, chapeau. Over de finish kan ik heel kort zijn. Voor een budget lipstick, vind ik de finish wel matte. De lipstick bleef drie uur lang goed op de lippen zitten. Na een kleine maaltijd was de kleur geheel van de lippen verdwenen. De lipstick trekt niet in de lippen en laat ook geen kleur achter. Voor een matte lipstick is de kleur heel makkelijk te verwijderen. Het is een prima lipstick. De prijs- en kwaliteitverhouding is goed. In principe is deze lipstick qua textuur goed als je last heb van droge lippen. De finish is (redelijk) matte en toch worden de lippen gehydrateerd. Mijn complimenten aan essence, want in mijn ogen is deze lipstick qua finish een toevoeging aan de huidige lijn.

De essence lipsticks zijn te koop bij Kruidvat en Trekpleister (met essence schappen) en deze kosten €2,39. In België te koop bij Kruidvat.
\
Q: wat vind jij van deze lipstick? Al iets uit de nieuwe collectie gescoord?
 
Volg je Betty Budget al via BLOGLOVIN?

26 opmerkingen

 1. Oeh i love it! Liefde voor matte lippensticks <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauww erg mooi!
  Het staat je ook erg mooi!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede review! En wat een prachtige kleur, hij staat je echt heel mooi!! XX

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Moooooi!! Staat je goed die kleur :):)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben verrast, wat een mooie kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mmm die komt er vast ook nog wel, want ik vind de lipsticks van Essence ZO fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahaha, verwacht niets anders van jou meis.. lekker shoppen

   Verwijderen
 7. Gaaf! Bij ons is de nieuwe collectie nog niet, balen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh balen, zal wel snel komen. Jammer is dat van Kruidvat hè!

   Verwijderen
 8. Dit is een hele mooie lipstick, maar sowieso ben ik gek op lipsticks van Essence :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes... Catrice vind ik ook steeds beter worden... Ik ben iets verliefder op Mattraction, dan op deze xx

   Verwijderen
 9. Ik houd echt van matte lipsticks. Alleen rood staat mij jammer genoeg niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie lipstick, hij staat je ook super goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jij maakt altijd zulke mooie lip swatches! ��

  BeantwoordenVerwijderen