KIKO COLOR FEVER EYESHADOW PALETTE || 101 CORAL BURGUNDY

12 september 2014

Say Hello to my new best friend. Toen ik dit palette een tijd terug in een KIKO unboxing video zag, was ik meteen verkocht. Er was gelijk sprake van liefde op het eerste gezicht. De kleuren trokken gelijk mijn aandacht. Ik moest hoe dan ook dit palette hebben. Gelukkig heb ik deze kunnen bemachtigen door Blogger Malu van thestylishconfessions.com. Vandaag een review en look van deze beauty. 
 De Color Fever oogschaduw palettes zijn verkrijgbaar in vier kleuren:

  100 Unexpected Rosy Taupe (beige/taupe)
  101 Coral Burgundy (cranberry/plum)
  102 Jungle Green Variations (groen)
  103 Grey Night Blue (groen/grijs)De verpakking is matte, vierkant en compact. Het oogt heel chique, vind ik zelf. Op het doosje staat het merk Kiko Make up Milano vermeld.


 De oogschaduw palettes bevatten vier kleuren. Ik heb voor de kleur 101 Coral Burgundy Coral gekozen. Dit palette bevat cranberry, plum en donkerpaarse kleuren. In principe kan je met deze kleuren een geheel ooglook maken. De oogschaduws zijn shimmery, maar bevatten niet overdreven veel shimmer. Er is duidelijk kleurverschil. Het palette heeft geen enkel matte kleur. Maar dat is voor een geheel ooglook niet perse nodig. De kleuren vind ik prachtig. Het zijn kleuren die zowel dagelijks (casual) als feestelijk kunnen.


De oogschaduws zijn redelijk zacht qua textuur. Ze blenden heel makkelijk en bevatten, zoals ik al aangaf, niet veel shimmer. Een pluspunt is ook dat er weinig sprake is van fall-out. Qua intensiteit op het oog, geef ik de oogschaduws een ruim voldoende. Met een witte basis komen de kleuren denk ik nog beter naar voren.


Natuurlijk heb ik de kleuren ook even geswatcht en het resultaat is oogverblindend mooi, wauw. Hier ben ik echt onder de indruk van. Zowel de lichte als de donkere kleuren zijn goed gepigmenteerd. De kleuren hebben geen aparte namen. In principe kan de lichtste kleur gebruikt worden als highlighter. De cranberry kleur kan op het ooglid. De plum kleur kan prima in de crease en de donker paarse kleur in de outer-v. Hierdoor wordt een mooie ooglook gecreëerd. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om het geheel anders te gebruiken. Dat is ieder voor zich. 


Zelf heb ik een ooglook gemaakt zoals hierboven omschreven. Ik ben heel tevreden met het resultaat. De kleuren zijn intens, goed gepigmenteerd en hebben een prachtige glans. De overgang loopt mooi door. Wel heb ik het geblend met een MAC 217 kwast en dat scheelt natuurlijk ook. Belangrijk bij dit palette is om goed te blenden. Conclusie:
Oh, wat ben ik toch verliefd op dit palette. Het is nu al een favoriet. De perfecte najaarskleuren. De oogschaduws blenden goed, pigment top, intensiteit goed en geen fall out. Ik ben heel tevreden over mijn eerste palette van Kiko Cosmetics. Maar dit palette is wat mij betreft niet de laatste. Ik stel voor dat Kiko een vestiging opent in Nederland (gebeden verhoord). Want dit smaakt naar meer. 

Het Kiko Color Fever palette kost 12,99 en is te koop bij Kiko vestigingen in het buitenland. Let op, Kiko verzend naar Nederland en online is het palette een euro duurder plus redelijk hoge verzendkosten. Maar goed, een reis naar het buitenland is wel duurder. SURPRISE SURPRISE, KIKO komt naar Nederland, datum nog onbekend. Maar zodra ik meer hoor, horen jullie dat ook! Mocht je dit palette kunnen bemachtigen, aanrader!

Wil je bestellen? Naar de KIKO webshop!

Q: wat vind jij van dit palette?

Volg je Betty Budget al via BLOGLOVIN?

38 opmerkingen

 1. Wauw!! Ziet er zo mooi uit! De kleuren staan je erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze wil ik ook! Wat mooi zijn de kleuren en je hebt een prachtige look gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super mooi pallete zeg! I love it. Staat je prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige palette! De kleuren staan je erg mooi, en passen goed bij je!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige kleuren, super voor in de herfst, nu wil ik deze ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een plaatje is het! Je ooglook is echt mooi! Je hebt ook de Flormar variant, toch? Welke vind je fijner?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks lieverd. Die van flormar moet ik nog gebruiken. Nieuw in de kast. Liefs

   Verwijderen
 7. Wat een prachtige warme kleuren! En zo mooi voor de herfst ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. zo mooi!
  O, en in almere is het catrice 2 meter schap en het essence 3 meter schap er al. Vandaag gevuld! zo gave dingen! Ik heb me ingehouden. Heb alleen de blending brush van essence gehaald! Die is echt super fijn!
  Maar als je niet veel geld wilt uitgeven, ga dan niet naar kruidvat want het is echt verleidelijk om alles te kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geloof ik graag! Vanaf maandag staan er al reviews van de nieuwe collectie op de blog 😁 💞

   Verwijderen
 9. Wat een prachtig palette, erg mooie kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtig palette en wat een mooie kleuren! Ideaal voor wanneer het herfst wordt, heel mooi! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja gebruik het nu al heel graag met een lipkleur. Supermooi palette💞

   Verwijderen
 11. Wat een geweldige kleuren <3 en het staat je zo goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel mooi paletje! En je ooglook ook!

  XO MK.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw echt een geweldig palette <3 ik ben gek op dit soort kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw echt heel mooi, prachtige look heb je gemaakt! X

  BeantwoordenVerwijderen