LIPSTICK MONDAY || NEW || CATRICE ULTIMATE STAY || 110 Red Side Story

15 september 2014

Het twee/drie meter schap van Catrice is pure liefde. Het persbericht vind je hier.  Elk maandag is het tijd voor Lipstick Monday. Leuk voor jullie om de vaak "zware" maandagen door te komen.
Ik ben werkelijk dol op mooie lipsticks. Toen ik de nieuwe "matte" Ultimate Stay lipsticks van Catrice zag, moest ik die hebben. De huls alleen al is een chique verschijnsel. Maar daar blijft het niet bij, kijk mee. 
De huls is chique, matte en geheel zwart. Het merk Catrice staat in het midden afgebeeld. Opvallend is dat deze lipsticks het merk niet afgebeeld hebben op de lipstick zelf, waarschijnlijk omdat het een ander formaat heeft. Deze zijn boven een beetje schuin afgesneden en smaller.

De kleur 110 Red Side Story ga ik vandaag reviewen. De Ultimate Stay (matte) lipsticks zijn verkrijgbaar in twaalf kleuren:
 010 Goldy Brown
 020 All That She Wants
 030 Wood You Love Me
 040 NUDEtrition
 050 Mauve Your Lips
 060 Floral Coral
 070 Plum & Base
 080 PassionRed
 090 IrrCoralblyPink
 100 Red Red Shine
 110 Red Side Story
 120 Looks Like Coral!

De namen vind ik heel origineel en leuk bedacht. Hele pakkende namen, mijn complimenten aan Catrice. 

Het eerste waar ik de nadruk op wil liggen , is de geur. OH MY, de geur, ja de geur! De lipstick geur deed mij gelijk denken aan de M.A.C lipsticks. Een hele lekkere geur, waardoor je de lipstick bijna zou willen opeten. Wel, zijn de M.A.C lipsticks qua geur iets sterker, maar even goed heerlijke geur.


De lipsticks zijn nieuw en Catrice zegt erover:
STERK EN GERAFFINEERD
Intense kleuren met een trendy satin finish. De hoog gepigmenteerde, langhoudende textuur biedt een perfecte dekking zonder de lippen uit te drogen. Perfect voor elke dag.

Ingredients:
CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, NEOPENTYL GLYCOL DIETHYLHEXANOATE, POLYETHYLENE, MICA, DICALCIUM PHOSPHATE, SYNTHETIC BEESWAX, CERA MICROCRISTALLINA (MICROCRYSTALLINE WAX), HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED WAX, NEOPENTYL GLYCOL DICAPRYLATE / DICAPRATE, SILICA, SILICA DIMETHYL SILYLATE, SODIUM HYALURONATE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, ETHYL VANILLIN, AROMA (FLAVOR), CI 15850 (RED 6 / RED 6 LAKE / RED 7 LAKE), CI 42090 (BLUE 1 LAKE), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)


De kleur 110 Red Side Story is een prachtige oranje/rode kleur. De kleur knalt eruit met een intensiteit waar je u tegen zegt.


Het pigment is goed. De lipstick is redelijk matte, maar is niet stroef tijdens het aanbrengen. Door de satin finish is de lipstick juist heel makkelijk aan te brengen. Eenmaal op de lippen voelt de lipstick wel redelijk droog aan, maar droogt de lippen niet uit, gelukkig!


De kleur van de swatch vind ik echt prachtig. Een hele opvallende intense rode kleur. Op mijn lippen is die iets minder fel, omdat mijn eigen lippen al vrij gepigmenteerd zijn.

WAUW, de kleuren op de lippen vind ik super mooi. Zo'n kleur had ik nog niet in mijn stash zitten. Ik vind het prachtig.De lipsticks zijn werkelijk matte. Qua structuur zijn ze nog matter dan de matte lipsticks uit de Ultimate Color lijn van Catrice. Hierdoor worden de lijntjes wel sneller zichtbaar. Ook voelt de lipstick een beetje droog aan, niet storend droog, maar ik moest er in het begin even aan wennen. Voor een budget lipstick is het namelijk goed matte! Omdat de lipstick goed droogt aan het begin, kan het een heel klein beetje plakkerig aanvoelen, maar vrij snel erna verdwijnt dit gevoel.

De kleur blijft supergoed zitten. Ik was aangenaam verrast hierover. Echt lang! Bij mij bleef de kleur wel zo'n vier uur goed zitten. Kan je geloven dat deze lipstick zelfs een maaltijd heeft overleefd? Vervolgens moet je het voor de intensiteit wel bijwerken, maar de basis zat nog redelijk goed erop. Voor een budget lipstick zelfs perfect. Ik ben verliefd en bij deze kleur blijft het zeker niet. Op mijn wishlist staan nog 070 Plum&Base en 060 Floral Coral. 


De Ultimate Stay Lipsticks van Catrice kosten € 4,99 en zijn in Nederland te koop bij geselecteerde filialen. Bij jou in de buurt? Zoek je vestiging, hier.

Q: wat vind jij van deze beauty?

Volg je Betty Budget al via BLOGLOVIN?31 opmerkingen

 1. Fijne review weer! Rode lipstick is niet mijn kleur maar staat jou erg mooi. In een andere kleur lijkt me dit een goede budget lipstick.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie review! De lipstick staat je echt heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, echt een hele mooie klassiek rode kleur. Staat super bij jou!<3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi kleurtje! Die staat jou echt fantastisch

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben zo blij met de uitbreiding!! :) Ben benieuwd naar de nieuwe producten, dit belooft veel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze ken ik nog niet heb hier nog geen uitbreiding gezien, maar hij ziet er erg mooi uit x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moet je anders even het artikel lezen van de uitbreiding! Daar staan alle artikelen tussen

   Verwijderen
 7. Wauw super! Ik moet maar eens op zoek naar een filiaal waar ze de uitbreiding hebben, want waar ik woon lijkt er helemaal niks te veranderen in de collectie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi!! Klinkt als een goede en fijne lipstick!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ze lijken op de Mac pro longwear lipsticks!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een geweldige kleur, jij kan ook alle kleuren hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw! Staat je goed. Ik ga deze week eens kijken naar de nieuwe producten! Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh wauw, je hebt me heel enthousiast gemaakt! Geweldig! De kleur staat je ook echt perfect. Ik ga ze maar eens snel bekijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauwie echt prachtig gewoon! Hij staat je ook zo mooi, knapperd <3

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die lipstick ziet er super mooi uit! Hij staat je erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw prachtig! Ik moet binnenkort maar eens langs in het filiaal waar ze gaan uitbreiden, het ligt alleen zo van de route.. mweh!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi kleur lijk op coraline van wet and wild

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooi kleurtje! I looooove matte lipsticks, deze komen nog in mijn collectie!

  BeantwoordenVerwijderen