REVIEW || M.A.C || COPPERTONE ♥ Blush

24 oktober 2014


Matte M.A.C poeder blush Coppertone 
* let op, dit artikel bevat een niet budget product 


Ongeveer een maand geleden heb ik een ♥ Matte powder blush gewonnen bij Beauty by Sayenne. Zij had een winactie op Instagram en ik was de o zo gelukkige winnaar (video). Ik mocht een blush naar keuze van M.A.C cosmetics uitzoeken en op mijn wishlist stond nog de prachtige M.A.C Coppertone. Een matte blush voor de verandering, hier was ik namelijk nog niet bekend mee. Momenteel heb ik vooral mineralize of shimmer blushes in mijn bezit. 

Lipsticks en blushes zijn mijn favoriete make-up items. Ik wil/kan simpelweg niet zonder. De eerste high-end blush die mijn hart gesloten heeft is van M.A.C - Vintage Grape LE Daphne Guiness.  Sindsdien ben ik op zijn zachtst gezegd verslaafd aan vooral de poeder blushes van dit prachtige cosmetica merk. De oude verpakking vind ik nog compact en chique. 
Vandaag review ik mijn eerste matte blush van M.A.C
Deze blush bevat geen shimmer/glinstering of glans. 

Ingrediënten:
Talc, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Zea Mays (Corn) Starch, Yeast Extract\Faex\Extrait De Levure, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Lauroyl Lysine, Dimethicone, Glyceryl Ethylhexanoate\Stearate\Adipate, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Cetearyl Ethylhexanoate, Isohexadecane, Acrylamide\Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer, Magnesium Aluminium Silicate, Polysorbate 80, Sorbitan Stearate, Sodium Dehydroacetate, Phenoxyethanol [+ / - Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Bismuth Oxychloride (CI 77163), Blue 1 Lake (CI 42090), Carmine (CI 75470), Chromium Hydroxide Green (CI 77289), Chromium Oxide Greens (CI 77288), Ferric Ferrocyanide (CI 77510), Manganese Violet (CI 77742), Red 6 (CI 15850), Red 7 Lake (CI 15850), Ultramarines (CI 77007), Yellow 5 Lake (CI 19140), Yellow 6 Lake (CI 15985)] 

6 gram, heel lang houdbaar 

Blush is voor mij een MUST. Met dit make-up product op de wangen worden de junkbeenderen geaccentueerd en definitie gecreëerd in het gezicht. 

De kleur Coppertone is een prachtige koperbruine kleur. Een kleur die lichte huidjes ook als bronzer zouden kunnen gebruiken. Persoonlijk vind ik deze kleur heel uniek en ideaal om het gezicht een natuurlijke frisse kleur te geven. Vooral op de koude dagen, wanneer de huid bleker is. 


Ik heb de blush geswatch en het pigment is super. Heel intens. Prachtige kleur. Heel mooi, terra cotta type kleur, ideaal voor de koude dagen en heel geschikt bij een herfst look. De blush is ook daadwerkelijk matte en toch is het pigment perfect.. Hier staat M.A.C overigens om bekend bij o.a. de lipsticks. Het pigment is goed bij  zowel matte als shimmery producten. 


Op de wangen vind ik de kleur mooi. De blush is zo goed gepigmenteerd dat ik de kwast even goed moet aftikken voor gebruik. Ik vind dat de blush een mooi intens gloed geeft aan mijn huid. Voor de afwisseling vind ik deze blush perfect. Het hoeft niet altijd roze/peachy of plum kleuren te zijn. 


Conclusie: 
De blush heeft een top pigment. Hij blijft goed op de wangen zitten en kan eventueel ook gebruikt worden als bronzer. Vooral bij natuurlijke looks een prachtige blush.
De finish is daadwerkelijk matte.
Bij de  hele lichte huid zou je eventueel met deze kleur kunnen shapen om meer definitie te creëren.

Mijn tip: investeer in een mooie M.A.C blush, hier heb je jaren plezier van. Mijn eerste M.A.C blush heb ik vijf jaar gebruikt. Het pigment bleef na jaren even goed. Ik heb nog nooit spijt gehad van een M.A.C blush. Coppertone is absoluut een aanrader. I LOVE IT ♥

M.A.C Coppertone is verkrijgbaar bij M.A.C stores, M.A.C counters bij o.a. Douglas en Bijenkorf en online bij Bijenkorf en Douglas. De consumentenadviesprijs is EUR 22,00. 


Q: wat vind jij van M.A.C Coppertone?

Leuk als je Betty Budget zou volgen via Bloglovin!

16 opmerkingen

  1. Wat een mmooie blush, bij mijn lichte huidje zou hij inderdaad kunnen als bronzer. Bij jou staat de blublush prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die blush past echt perfect bij je huid! Voor mezelf vind ik deze niet zo passen denk ik, omdat ik best heel erg bleek ben... Maar wauw, jij kan deze goed hebben! En echt lucky dat je deze won!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Staat je prachtig!! Ik zou hem idd eerder gebruiken als bronzer met mijn huid x

    BeantwoordenVerwijderen