Persoonlijk || veranderen van blognaam en lay-out

28 november 2014

Een persoonlijk artikel over mijn blog.
 

De blog Betty Budget bestaat nu bijna elf maanden. In januari 2014 had ik mijn eerste artikel geschreven. Om eerlijk te zijn had ik toen geen enkel idee waar ik aan begon. Ik startte een blog zonder een duidelijk plan, doel of strategie. Je zou kunnen zeggen dat ik in het diepe sprong, nadat mijn Instagram account net twee maandjes bestond.

Maar nu ben ik een jaar verder en al weken knaagt het gevoel dat er iets moet veranderen. Ik wist alleen niet zo goed wat. Het zat mij zo dwars, dat ik meerdere keren op het punt stond om met de blog te stoppen. Want er was geen richtlijn meer wat mijn blog betreft.

Ik denk dat de naam Betty Budget een heel mooi begin is geweest van deze blog. Daarom is het voor mij ook moeilijk om mijn blog ervan los te koppelen. Maar als blogger op deze blog, voel ik mij beperkt door de naam. Juist omdat de naam BettyBudget een soort van haar eigen "leven" is gaan leiden. De blog groeide snel, Youtube groeide snel, Instagram groeide snel, voordat IK eigenlijk de tijd had om vorm te geven aan een stukje internet wat mij heel veel tijd en energie kost.


Na overleg met vriendinnen, mijn vriend en video's/artikelen van andere bloggers ben ik tot nieuwe inzichten gekomen. De naam budget past helaas niet meer bij de toekomst van deze blog. Niet zozeer omdat ik over high-end wil bloggen, maar als ik dat zou willen, dan wil ik die keuze wel hebben. Daarnaast studeer ik Small Business and Retailmanagement en ik leer daar zoveel over retail, winkels, onderzoek naar formules en dergelijke zaken. Dit zijn allemaal aspecten die ik zou willen toevoegen aan mijn blog.

Zelf zou ik niet een blog willen waar ik alle tips en dergelijke op plaats. Dat doe ik liever op Instagram. Want ik merk ook dat alle volgers de tips daar als prettig ervaren. Het is snel, makkelijk en op social media verspreidt het nieuws zich heel snel.

Als ik alle puzzelstukken bij elkaar plaats, dan kan ik beter voor een blognaam kiezen waar ik op de lange termijn profijt van zal hebben. Ik weet de naam al, maar heb besloten deze nog even geheim te houden tot de lancering van de nieuwe lay-out.

Conclusie, de instagram account blijft BettyBudget....de blog krijgt een nieuwe naam en Betty Budget wordt dan een onderdeel op de blog. Er komen nieuwe thema's en huidige thema's, zoals Lipstick Monday blijven. Iedere week komen er nog reviews online van budgetproducten. De verandering zal met name gericht zijn op nieuwe en verschillende thema's. Ook wil ik de blog een volwassener uitstraling geven en meer identiteit.

Zelf vind ik het hartstikke spannend, want ik heb geen idee hoe dit zal uitpakken. Ik ben ook heel benieuwd wat jullie hiervan vinden. Laat dat vooral in de comments weten.

Q: welke tips heb jij voor mij?
 
Volg Betty Budget op BLOGLOVIN voor meer beauty nieuws.

37 opmerkingen

 1. Spannend! Hoe gaat je nieuwe blog heten? Of ben je nog druk in beraad?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihihi dat wordt nog bekend! Ik weet de naam al xx

   Verwijderen
 2. Veranderingen zijn altijd spannend maar niet verkeerd. Ik begrijp wel waarom je dit gaat doen. Ik ben erg benieuwd naar je nieuwe naam voor je blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben heel benieuwd naar alle veranderingen:) xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat knap dat je deze stap gaat zetten. Ik heb zelf geen leuke naam, maar er zal vast wel iemand zijn die dat wel heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk Bethany! Ik snap dat je de stap maakt en ik ben heel erg benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede keuze maak je! Ik ben ontzettend benieuwd naar je nieuwe blognaam en lay-out! Spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje wel meid, vind het zelf ook heel spannend!

   Verwijderen
 7. Heel goed dat je je meer gaat richten op wat jij graag op je blog wilt zetten. Ik kan me voorstellen dat de naam Betty Budget (en dan vooral budget) je wat tegenhoudt als je over iets duurdere producten wilt schrijven. Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe lay-out en de blognaam! Wanneer gaat de overstap plaatsvinden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankjewel meid! Lief van je. 13 januari, als alles volgens planning verloopt

   Verwijderen
 8. Spannendddd :D ik ben heel nieuwsgierig! Een naam voor je blog uitzoeken is zo lastig en bijzonder. Ben heel benieuwd wat je hebt gekozen wat meer omvat wat je wil uitstralen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hee Bethany, wat is dat allemaal leuk nieuws, ik zit op dit moment met het zelfde, een naams verandering, omdat ik toch meer van lifestyle artikelen houd en fashion. En omdat ik een poosje ziek ben geweest en me inspiratie voor het bloggen wat weg is. Ik ben ontzettend benieuwd naar je nieuwe naam en lay out, veel succes ermee meis. Die hard fan hier, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha simone! Lief van je! Dankje wel meid, vind het ook zo spannend. Hopelijk gaat t nu beter met je ,xxx

   Verwijderen
 10. Heel erg spannend! Maar goed dat je deze stap hebt durven nemen en niet bent gestopt! Heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben heel benieuwd! Doe vooral wat jij leuk vind en waar je je goed bij voelt. Het is tenslotte jouw blog en wij blijven wel lezen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je fijne woorden meis... Je hebt helemaal gelijk!

   Verwijderen
 12. Oeh ben heel.benieuwd naar je nieuwe naam! Komt vast wel goed lijkt me een goed besluit van jex

  BeantwoordenVerwijderen
 13. We hebben het er even over gehad en ik vind het knap dat je deze stap gaat nemen. Ik ben zooooo benieuwd naar je nieuwe blog naam en je layout!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja He! Vind het ook zo spannend... Ik ga ervoor..liefs

   Verwijderen
 14. Heel veel succes met je veranderingen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Spannend! Ik denk wel dat je hier een hele goede keuze mee hebt gemaakt :) ben benieuwd naar je naam! xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ah dankje wel ! 13 januari is alles , denk ik

   Verwijderen
 16. Heel begrijpelijk! Ik had het ook met mijn oorspronkelijke blognaam - Roodjerow - ik vond hem niet volwassen genoeg. MAar ben blij dat ik nu toch de stap heb gezet naar een volwassener uiterlijk. En zo te zien weet je nu wel beter wat je wil t.o.v. begin dit jaar. Komt vast helemaal goed ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. DDankjewelRowan. In een jaar ga je idd toch anders tegen dingen aankijken. Ik hoop op tt beste. Vind t zelf ook spannend! Goed dat jij die stap toen ook durfde te zetten.

   Verwijderen
 17. Wauw ja spannend! Toen ik zelf begon met mn blog, wist ik eigenlijk gelijk dat ik een naam wou die niet per se ontrafelt waar het over ging & koos ik voor een minimalistische, volwassen uitstraling en design. Wat je zelf al zei, begon jij gewoon sporadisch en nu ben je hier! Daarnaast ben je er nu denk ik op t juiste moment achter gekomen! Het is zeg maar nog niet te laat om je bettybudget succes over te zetten in iets anders. Go get 'm! en ook ik ben nieuwsgierig naar je naam en t nieuwe jasje! xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah thanks meis! Ik ga mijn best doen. Hopelijk valt het in de smaak. Fingers crossed. 💖

   Verwijderen