Lifestyle | Study | P binnen | Wat nu?

9 april 2015

Vlak voor het laatste blok van het tweede jaar, behaalde ik eindelijk mijn P. 
Maar wat nu?

Vandaag ga ik in een kort artikel over mijn studie met jullie delen. Ik studeer HBO Small Business and Retailmanagement op Avans Hogeschool Den Bosch en ik zit nu in het tweede jaar. Nog één blok en dan start alweer het derde jaar. In principe hebben HBO studenten twee jaar om hun propedeuse te behalen. Propedeuse staat gelijk aan 60 punten (het maximale) van het eerste jaar (P fase). Als een student deze binnen heeft, dan krijgt die een positief studie bindend advies (BSA). Dit betekent dat de student op de opleiding mag blijven en zijn/haar studie succesvol afronden.

In mijn geval speelden er vorig jaar een paar zaken in mijn privé leven, waardoor ik in P3 en P4 heel hard mijn best moest doen om alles bij te houden op school. Ik ging door een moeilijke periode en kwam eigenlijk nauwelijks aan studeren toe. Door mijn blog had ik veel afleiding en hierop kon ik nog positief zijn, ondanks dat ik erg verdrietig was. In P2 had ik één tentamen net niet behaald, want die was behoorlijk pittig en in P3 had ik twee tentamens niet gemaakt. Dit betekent dat ik deze tentamens het jaar daarop- een paar weken terug, moest herkansen. Gelukkig heb ik ze allemaal behaald, want op 8 april 2015 was het definitief. Ik had mijn P, woehoe (vreugdedansje). Het ging niet zonder slag en stoot. Wellicht hebben jullie dit gemerkt aan de pauzes op mijn blog.

Maar wat nu?

Het behalen van mijn P brengt grote opluchting met zich mee. Ik ben zo BLIJ! Maar het is ook de opening naar andere fases op de opleiding. In het eerste halfjaar van het derde jaar, moet ik namelijk stage gaan lopen. Hier heb ik ontzettend veel zin in, want ik weet precies welke richting op wil. Mijn voorkeur gaat uit naar Online Marketing/Social Media. 


Een stageplek komt niet zomaar op de stoep vallen. Dus hier gaat veel tijd en energie in zitten. Ik heb nu motivatiebrieven gemaakt en deze ga ik opsturen naar verschillende bedrijven die een Online Marketing functie aanbieden. Ook heb ik mij ingeschreven bij stagebureaus. Mocht je nog tips hebben voor stage? let me know!


And last but not least? What about de blog? Mijn studie is heel belangrijk en op dit moment prioriteit nummer 1. Ik blijf bloggen en ik ben nu ook bezig met leren photoshoppen en SEO/SEA. Er staan wat samenwerkingen met bedrijven op de planning, altijd leuk!
Dus ik hou jullie gewoon lekker op de hoogte via de blog of social media kanalen.

Mijn tip aan alle eerstejaars HBO studenten: probeer je P in één jaar te behalen!!!!

Dit was mijn "studie" artikel van vandaag. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Heb je vragen over mijn studie? Stel ze dan beneden in de comments.


Q: wat studeer jij of wat wil jij gaan studeren?


16 opmerkingen

 1. Ah wat fijn dat je je P binnen hebt! Heel veel succes met een stageplek zoeken. Ik ben morgen klaar met mijn stage na een half jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe heb je stage ervaren? Dankje wel, ik heb er zin in! liefs

   Verwijderen
 2. Wat gaaf, stage lijkt me zo leuk. Ik wil misschien rechten, maar ik heb alles nog open staan hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik verheug mij ook echt op stage! Hbo rechten? of universiteit?

   Verwijderen
 3. Gefeliciteerd met je P! Heel veel succes met het vinden van een stageplek. Die online marketing kant lijkt me erg interessant! En bedankt voor de tip, ik ga voor mijn P in 1 jaar (en hopelijk cum laude).
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes met het vinden van je stage, dat gaat vast wel lukken en natuurlijk gefeliciteerd met je P!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ik weet precies hoe het is om je P niet te halen in één jaar. Ik heb mijn eerste 3 uur van mijn allereerste dag van de opleiding gemist, waardoor ik geen projectgroep had. Uiteindelijk heb ik het vak 'Basics of Tourism' pas in het tweede jaar van mijn studie behaald. Maar fijn dat je hem nu ook hebt, gefeliciteerd! En succes met het vinden van een stage!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd!! Heel fijn moment is dat als je de P binnen hebt. Succes met het vinden van stage. x

  http://www.esmeraldaattema.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, van harte gefeliciteerd. Ik zal duimen dat je een goede stage vindt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Stage zoeken vergt veel tijd maar gaat helemaal goed komen. Ik heb ook op dat gebied stage gelopen, PR & Social Media. Hoe sta je daar tegenover? Wellicht kan ik je ergens aanbevelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, vind ik erg leuk! Ik wil het liefst Online Marketing/Social Media! Heel lief van je Whitney! Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen en tips! Een aanbeveling is altijd welkom xxx

   Verwijderen