Catrice | Rough Luxury Limited Edition | Nagellak swatches

12 februari 2016


De nieuwe limited collectie Rough Luxury van het low- budget make-up merk Catrice stroomt nu de Kruidvat winkels binnen. Ik heb deze nagellak producten vooraf mogen testen en nu ze (bijna) verkrijgbaar zijn, heb ik een korte review voor jullie. Kijk je snel mee naar deze twee nagellakken?


De nagellak heet C02 Rustic Red en in het potje lijkt de kleur plum/paars, maar op de nagels is het een bordeaux kleur met een paarse ondertoon. Ik heb de nagellak getest en het kwastje lakte tot mijn verbazing best wel fijn! Naar mijn idee is de kwaliteit van de limited collecties soms net iets beter dan de normale collecties.

Ook heb ik de Frosted Matt Topcoat getest genaamd C01 Frozen Flows. De naam doet mij denken aan de tekenfilm Frozen en ik was heel benieuwd naar het effect op de nagels.

Na één laag dekt de nagellak niet goed. Op de nagel helemaal rechts heb ik slecht één laag gelakt en op de nagel ernaast heb ik de topcoat gebruikt om de finish te laten zien en deze combinatie vond ik persoonlijk geen succes! Het frosted idee is leuk, maar niet in combinatie met deze kleur nagellak.


De frosted matt topcoat is voor mij nog even een raadsel, zoals ik al aangaf, het idee is leuk, maar het resultaat vind ik eigenlijk niet heel boeiend. Op het potje van de topcoat staat aangegeven dat de nagellak eerst moet opdrogen en je vervolgens 1x de topcoat moet aanbrengen voor een mooie resultaat. Ik heb de topcoat 1 x gelakt toen de nagellak nog nat was en op de tweede nagel van links is te zien dat de topcoat de nagellak letterlijk wegveegt. Je moet de topcoat dus daadwerkelijk pas lakken als de nagellak helemaal opgedroogd is.

Waar ik wel zeer over te spreken ben is de nagellak zelf. Na twee lagen, zie nagel helemaal links zie je het resultaat met twee lagen. Ik vind de nagellak mooi en persoonlijk hou ik wel van bordeaux en plum kleuren. Vooral in de herfst/winter periode ben ik dol op donkere kleuren. Wat mij betreft had Catrice deze collectie iets eerder mogen uitbrengen, want dan had ik de kleur iets vaker opgedaan. Het is nu net op de valreep!


De nagellaken van Catrice blijven bij mij meestal twee dagen goed zitten zonder te chippen. Met een goede topcoat kan het soms vier dagen duren voordat de nagellak gaat chippen. Ik vind de kwaliteit voor de prijs die je betaald eigenlijk prima. De kleuren zijn trendy, leuk en vaak seizoensgebonden.  De topcoat zou ik in dit geval niet aanraden, want ik vind het effect persoonlijk niet mooi. 

De Catrice Rough Luxury limited collectie is verkrijgbaar bij Kruidvat in de webwinkel en in de winkels. De prijs van de nagellak is 2,89 en de frosted matt topcoat kost 2,99. 

Q: ga jij iets scoren uit deze collectie?

* dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. 

2 opmerkingen

  1. De topcoat lijkt me niet zo fijn, maar de gewone nagellak ziet er wel super mooi uit! Ik vind de lakjes van Catrice ook wel fijn. Deze kleur lijkt een beetje op Bahama Mama van essie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vind ze er mooi uitzien zo, maar ben niet zo overtuigd om ze te kopen...
    Liefs, Susan

    BeantwoordenVerwijderen