Kruidvat gezichtsborstel reinigingssysteem | Skinscience cleansing system |

29 februari 2016


Een budget cleansing gezichtsborstel? Drogisterij Kruidvat heeft sinds kort de SkinSience Purifying Cleansing system. Een elektrische gezichtsborstel geschikt voor alle huidtypen! Ik heb speciaal voor jullie deze budget gezichtsborstel uitgebreid getest. Ben je benieuwd naar mijn mening? Lees dan gauw mee!

De cleansing borstel van Kruidvat heeft mijn hart gestolen. Sinds een maand hoort deze borstel bij mijn vaste avond skin routine. Vlak voor het slapen gaan, vind ik het heerlijk om mijn gezicht uitgebreid te reinigen en te hydrateren. Ik heb 5-6 keer per week make-up op, dus een gereinigde huid is voor mij een pré. De gezichtsborstel van Kruidvat gebruik ik na het reinigen van mijn oogmake-up en mijn gezicht. Daarna spoel ik mijn gezicht af met lauwwarm water. Vervolgens breng ik mijn nachtcrème aan.


De elektrische gezichtsborstels zijn geen onbekende producten in beautyland. Namen zoals Clarisonic MIA, Clinique, OLAZ en Philosophy komen op verschillende blogs en Youtube kanalen voorbij. De elektrische gezichtsborstel van Kruidvat heeft in tegenstelling tot de andere reinigingsapparaten best een aparte vorm. Het apparaat heeft de vorm van een grote tandenborstel! Leuk detail zijn de kleuren van de handgreep, lichtroze gecombineerd met fuchsia roze.In de verpakking van het Kruidvat cleansing system zit de oplader van het reinigingsapparaat, de houder, een borstel en de gebruiksaanwijzing. Voor het eerste gebruik wordt geadviseerd om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen. Het is namelijk belangrijk om de gezichtsborstel op de juiste manier te gebruiken.


Bij de elektrische gezichtsborstel hoort een diep cleansing cream (diepreiniging creme). Op de vochtige huid breng je de creme aan op de huid of op de gezichtsborstel. Vervolgens kan het reinigen van de huid beginnen!

Ook aan hygiëne is gedacht, want er wordt geadviseerd om de borstel om de drie maanden te vervangen. Vooral als je de borstel gebruikt om make-up te verwijderen, kan de borstel gauw verkleuren of extra vuil vasthouden.

De borstel van het reinigingsapparaat is zacht en fijntjes. In het begin moest ik wennen aan het gevoel van de borstel op mijn gezicht. Ik was bang dat mijn huid zou gaan irriteren, omdat het gevoel nogal onwennig was. Eenmaal toen mijn gezicht gewend was aan de borstel, merkte ik nauwelijks nog iets van het "vervelende" gevoel.

Eerder in het artikel heb ik de deep cleansing cream benoemd. Een cream met een vrije dunne substantie en zachte kleine scrub deeltjes. Omdat de crème fris en zacht op de huid aanvoelt, vind ik het product ook geschikt voor mijn gevoelig huidje. De scrub deeltjes reinigen de huid, maar irriteren de huid niet. Kan je niet zo goed tegen ruwe harde scrub deeltjes? Dan kan ik je deze diepreinigende crème zeker aanraden!Maar hoe gebruik je dit reinigingsapparaat van Kruidvat? En wat is het resultaat?

Ik heb de gezichtsborstel een maand lang om de dag gebruikt. In de gebruiksaanwijzing wordt aanbevolen om de gezichtsborstel in het begin 30 seconde te gebruiken. Zelf heb ik voor maximaal 1 minuut gekozen, 20 seconden voor de linkerwang, 20 seconde voor de rechterwang en 10 seconde voor de T-zone. Eerst verwijder ik mijn (oog)make-up met watjes en daarna reinig ik mijn gezicht met een cleanser. Als mijn gezicht gereinigd is, dan maak ik deze vochtig met lauwwarm water. Ik verdeel de deep cleansing cream over mijn gezicht en ik masseer het zachtjes in. Vervolgens zet ik de gezichtsborstel aan en in ronddraaiende beweging reinig ik eerst de wangen. Daarna reinig ik de T-zone door de borstel op en neer te bewegen. Omdat de créme diep reinigt, kies ik ervoor om eerst mijn make-up goed te verwijderen. Je kan er ook voor kiezen om het reinigingsapparaat te gebruiken om make-up te verwijderen.

Na het gebruik van het budget reinigingsapparaat voelt mijn gezicht direct zacht aan. Na regelmatig gebruik van het reinigingsapparaat worden de poriën verfijnd, de huidteint wordt egaler en het gezicht krijgt een steeds frissere natuurlijke glow.

Het reinigingsapparaat is waterdicht en kan dus ook onder de douche gebruikt worden. Heel fijn als je snel nog even onder de douche je gezicht diep wil reinigen.Waar moet je op letten?

 Zorg dat je het reinigingsapparaat minimaal 16 uur oplaadt. Mijn advies is om het apparaat 's nachts op te laden, dan kan je het de dag erna gebruiken.

 Het is belangrijk om de borstel na gebruik goed te reinigen. Spoel de borstel af met heet (gekookt) water en eventueel ook met zeep.

 Vervang de borstel om de drie maanden.

 De borstel heeft maar één stand, druk goed op de knop (soms 2x), want dan blijft die automatisch aan tot je het weer uitzet.

 Gebruik de borstel maximaal 1 minuut en bouw het gebruik in het begin rustig op. Mijn advies is om de borstel in het begin maximaal 1 keer per dag of om de dag te gebruiken.


Wat vind ik van het reinigingsapparaat/ de gezichtsborstel van Kruidvat?

Het reinigingsapparaat van Kruidvat is een prima product voor een zacht prijsje. Ik was al enige tijd op zoek naar een elektrische gezichtsborstel en de dure alternatieven waren geen optie voor mij. Gelukkig heb ik nu deze budget variant ontdekt en ik ben er tevreden over. De prijs- en kwaliteitverhouding is goed. De borstel is zacht en reinigt goed. Mijn huid raakt door de combinatie van de crème en de borstel niet geïrriteerd. Integendeel, mijn gezicht voelt na gebruik gehydrateerd, schoon en zacht aan, net babybilletjes hihi.

Wel heb ik enkele aandachtspunten als je overweegt om het reinigingsapparaat aan te schaffen:

♥ Er is één type borstel verkrijgbaar
 Het reinigingsapparaat heeft één stand
 De gezichtsborstel is niet verkrijgbaar in andere kleuren
 Opladen duurt lang
 Het apparaat kan op iedere huid anders uitpakken ( geen garantie dat het voor jouw huid werkt)

De SkinSience reinigingssysteem kit (inclusief borstel) is online en in de winkels te koop bij Kruidvat en deze kost 17,99. De navul borstel is apart verkrijgbaar voor 3,99. De SkinSience deep cleansing cream is ook apart te koop voor 2,29. Bij elkaar ben je nog geen 25 euro kwijt, top prijs!

Q: gebruik jij een elektrische gezichtsborstel? 

Dit artikel bevat een product dat ik heb ontvangen ter review.

4 opmerkingen

 1. Fijne review! Ik gebruik al een tijdje de borstel van oriflame, deze werkt op batterijen en heeft 2 verschillende borstels. Ik vind deze erg fijn en kostte volgens mij rond de 30 euro! Nig steeds niet suuper goedkoop, maar toch veel goedkoper als de 'echte'.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit lijkt me echt een super fijn product. Ik heb zelf laatst een ander exemplaar gekocht, maar die kan niet onder de douche gebruikt worden. Dat vind ik dan wel echt een nadeel ten opzichte van jouw gezichtsborstel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind deze reiniginsborstel echt heel erg fijn, gebruik het regelmatig

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De reinigingsborstel apparaat ziet er zo leuk uit, maar ik heb deze niet gekocht omdat ik de VisaPure heb :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen