Studeren in Madrid | Minor buitenland

29 september 2016


Hola, lieve blog bezoekers. Vandaag woon ik precies vier weken in MadridOp 1 september 2016 begon ik aan dit avontuur en ik kan je nu al verklappen dat ik er geen moment spijt van heb gehad. De weken zijn letterlijk voorbij gevlogen. Vandaag de aftrap van het eerste Madrid artikel van deze wannabe " Madrileña"

Laten we even teruggaan in de tijd. Drie jaar geleden begon ik aan mijn HBO studie, Small Business en Retail Management.  Deze studie volg ik nog steeds aan Avans University in Den Bosch. Ongeveer 8 maanden geleden - na het afronden van mijn stage, kreeg ik de mogelijkheid om voor een buitenlandse minor te kiezen. Nu heb je wellicht geen idee wat een minor is, dus bij deze een korte uitleg. Éen semester volg je vakken aan een hogeschool naar keuze in het binnen- of buitenland. That's it. Even terugkomend op mijn verhaal: ik ging naar de voorlichting op mijn school voor buitenlandse minors. Na de voorlichting was ik gelijk overtuigd. Edgar van Noort, één van de beste docenten van mijn opleiding heeft zelf veel gereisd en hij wist het allemaal best goed te vertellen. Dus ik was er klaar voor, hup naar het buitenland. Ik had mij ingeschreven voor de buitenlandse minors in Madrid en Portugal. Want ja, er gaat een inschrijving aan vooraf en het was nog maar de vraag of ik ingeloot zou worden. 


Enkele weken na de deadline van de inschrijving, zouden alle studenten te horen krijgen of ze geplaatst waren. Ik had geen verwachtingen, like they say; no expectations, no disappointments. Ik weet nog heel goed, het was op een vrijdagmiddag en Charlotte stuurde een Whatsapp naar mij. Gefeliciteerd, zei ze. Ik zei huh? Ze zei, kijk in je mailbox. En ja hoor, IK was ingeloot voor Madrid. Ik was totaal in shock, echt waar. Ik had het niet verwacht. Ik was zo in shock dat ik naar de docentenkamer liep om bevestiging te krijgen van mijn retail marketing docent Edgar van Noort. Hij kon er natuurlijk wel om lachen, haha. Ik was namelijk ECHT ingeloot. Oh, wat was ik blij! Ik kreeg de kans om naar Madrid te gaan. 


Mercado de la Cebada La Latina
La Latina 
La Latina 
La Latina
Zes maanden later, zit ik inmiddels al vier weken in Madrid. Ik woon hier, ik studeer hier, ik geniet hier en ik groei hier als mens. Ik woon in La Latina, één van de bekendste wijken in Madrid. La Latina staat bekend om haar leuke tapas restaurantjes, de gezelligheid en de marktjes. Echt een must-see als je in Madrid bent! 

In Madrid volg ik mijn minor aan Villanueva University. Aan deze hogeschool volg ik zeven keuzevakken. Twee van deze keuzevakken zijn in het Spaans en vijf in het Engels. De vakken die ik volg zijn: Business Seminars, Comunicación Oral, Social & Political Marketing, Sales Techniques, High Performance Retail, Fashion Branding en Discovering Madrid. Op de dinsdag en donderdag ben ik vrij en op deze vrije dagen probeer ik zoveel mogelijk van Madrid te zien. Er valt hier genoeg te zien/doen, dus eigenlijk verveel ik mij vrijwel nooit. Had ik trouwens al benoemd dat het nog steeds hoogzomer is hier? 

Rooftop terraza  
Circulo de Bellas Artes rooftop terraza 
Circulo de Bellas Artes rooftop terraza 
Jardines de Sabatini
Templo de Debod
In de weekenden ga ik met diverse organisaties op tripjes. Zo ben ik al een weekendje naar Valencia geweest met Citylife en een dagje weg naar Toledo en Consuegra met Be Madrid. In Madrid wordt er zonder te overdrijven heel veel georganiseerd voor (erasmus) studenten. Er zijn iedere dag wel activiteiten en het is allemaal lekker budget! 
Valencia
Cuidad de las Artes y las Ciencas Valencia
Cuidad de las Artes y las Ciencas Valencia
Valencia 
Valencia 
Toledo
Toledo 
Consuegra
Om het artikel niet nog langer te maken, ga ik snel afsluiten. Ik heb het goed naar mijn zin hier! Ik ben alleen, maar ik voel me absoluut niet eenzaam. In vier weken tijd heb ik leuke mensen ontmoet uit Zweden, Amerika, Nederland, Mexico en noem maar op! Erasmus studenten zijn vriendelijk en open-minded. Ik leer hier zoveel over mezelf en anderen. Daar vertel ik jullie graag de volgende keer meer over. Ook ga ik binnenkort een artikel posten over de voorbereidingen om te gaan studeren in het buitenland. Want geloof mij, hier ging een heel rataplan aan vooraf. 

Bedankt dat je een kijkje hebt genomen op mijn blog en hopelijk tot de volgende keer. 

Besos y hasta luego, Bethany
3 opmerkingen

 1. Superleuk dat je het zo naar je zin hebt! De foto's zien er ook fantastisch uit. En je vakken klinken allemaal zo interessant, vooral die fashion branding ;) Veel plezier dushi!

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het super gaaf allemaal wat je doet hoor! De foto's zien er super uit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie foto's! Heel gaaf dat je bent gekozen en ik zou zeggen geniet ervan. Heerlijk om al die zonnige foto's van je te zien op instagram. Kijk uit naar je volgende artikel over het studeren in het buitenland.

  BeantwoordenVerwijderen